Najžiadanejší hráč na voľnom trhu Shattenkirk bude hrať v Rangers

Kevin Shattenkirk bude hrať v Rangers.
Kevin Shattenkirk bude hrať v Rangers. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. júl 2017 o 21:22

Americký hokejista si tak za sezónu zarobí v priemere 6,65 milióna dolárov.

NEW YORK. Najväčšia ryba na trhu s voľnými hráčmi NHL uviazla v sieti New Yorku Rangers. Klub z Manhattanu ulovil obrancu Kevina Shattenkirka, s ktorým v sobotu podpísal štvorročný kontrakt v celkovej hodnote 26,6 milióna dolárov.

Americký hokejista si tak za sezónu zarobí v priemere 6,65 milióna dolárov.

O podpise zmluvy informovala televízna stanica TSN. Dvadsaťosemročný Shattenkirk patrí už niekoľko sezón medzi najlepších ofenzívnych obrancov súťaže, USA reprezentoval na MS 2011 ako i ZOH 2014 v Soči.

Prekvapujúco sa však nedostal do amerického výberu pre vlaňajší Svetový pohár v Toronte. Profiligovú kariéru začal v roku 2010 v Colorade, ktoré ho ešte v premiérovom ročníku vymenilo do St. Louis.

Dres Blues obliekal až do uplynulej sezóny, pred uzávierkou trejdov putoval do Washingtonu, s ktorým však v play off nedosiahol na vytúžený pohár.

Uplynulý ročník bol jeho individuálne najúspešnejší v doterajšej kariére, v 80 zápasoch základnej časti nazbieral 56 bodov za 13 gólov a 43 asistencií.

O Shattenkirka bol v NHL veľký záujem, pohyblivý bek s dobrou rozohrávkou a kvalitnou strelou chcel posilniť klub, v ktorom bude obrancom číslo jeden.

V Rangers si platovo polepší, doteraz zarábal v priemere 4,25 milióna dolárov za sezónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najžiadanejší hráč na voľnom trhu Shattenkirk bude hrať v Rangers