Nepremieňanie šancí stálo viaceré mužstvá lepšie postavenie

Lastomír a Trakany uzatvárajú piatoligovú tabuľku.
Lastomír a Trakany uzatvárajú piatoligovú tabuľku. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|23. dec 2016 o 00:00

Hodnotíme jesennú časť účastníkov V. futbalovej ligy Zemplínskej – II. časť.

ZEMPLÍN. Pred vyše mesiacom sa odohrali posledné jesenné súboje v 5. futbalovej lige Zemplínskej. Na jej čele zimuje nováčik z mestskej časti Michaloviec – AFK Topoľany, ktorý v prvej polovici sezóny neprehral ani raz.

Minule sme vám priniesli hodnotenie šiestich tímov, dnes zrekapitulujeme jeseň v ostatných ôsmich družstvách.

TJ Sokol Močarany

Močarany vstúpili do svojej druhej piatoligovej sezóny pod taktovkou nového trénera Jána Gajdoščíka, ktorý nahradil Jaroslava Komendu. Spočiatku sa mužstvo hľadalo, v úvodných dvoch súbojoch nezískalo ani bod.

„K mužstvu som prišiel dosť neskoro, len dva týždne pred súťažou. Hráčov bolo málo, ale priebežne sme káder dopĺňali. Preto to spočiatku nebolo bohvieaké, rozbiehali sme sa pomalšie,“ rozhovoril sa Ján Gajdoščík.

Od vysokej porážky v mestskom derby v Topoľanoch (0:4) tím do konca jesene v siedmich zápasoch neprehral.

„Do kádra v septembri prišli skúsení Sninský a Haluška, z michalovského dorastu sme získali Poprika. Už to bolo oveľa lepšie, aj hra bola celkom slušná. S jeseňou som teda spokojný.

Po sérii dobrých výsledkov sa „sokoli“ vyšvihli na štvrtú priečku, na ktorej aj zimujú.

„Škoda remíz s Michaľanmi, Čiernou nad Tisou a Čičarovcami, v tých zápasoch sme mali na víťazstvo. Mohli sme mať aj viac bodov,“ doplnil Gajdoščík.

Močarany výborne zahrali proti Cejkovu, ktorému pripravili prvú prehru v sezóne a sedem gólov nastrieľali Lastomíru. Zimnú prípravu plánujú odštartovať 18. januára. Na jar už budú svoje domáce zápasy konečne hrávať vo svojom zrekonštruovanom stánku.

Káder

Hráči: Michal Liška, Marcel Baňas – Dominik Havrila, Martin Smolák (1 gól), Ostap Gros, Miroslav Mesaroš (10), Radoslav Sabo, Pavol Staroškovič (2), Ján Gargulák, Dušan Sninský (4), Šimon Poprik, Dávid Tatár, Marek Tutko (3), Peter Geroč (2), Jakub Macko, Yurii Chulba (1), Martin Počátko, Dušan Sabo (1), Oleksandr Lashcho, Patrik Haluška (3).
Tréner: Ján Gajdoščík.

Močarany od zápasu s Topoľanmi neokúsili trpkosť prehry.
Močarany od zápasu s Topoľanmi neokúsili trpkosť prehry. (Autor: Róbert Andrejov)

TJ Družstevník Čičarovce

V lete sa chopil taktovky v TJ Družstevník skúsený maďarský lodivod János Kocsis, ktorý nahradil Csabu Baloga (ten zamieril do Veľkých Kapušian). Po pár tréningoch však skončil, keď napokon zostal v Maďarsku.

Čičarovčania museli rýchlo reagovať a trénerskú otázku vyriešili Ferdinandom Hornyákom, dlhoročnou oporou mužstva, ktorý v niektorých súbojoch pomohol tímu aj na ihrisku.

Aj v hráčskom kádri sa udialo dosť zmien, poltucet maďarských legionárov sa vrátil do vlasti, namiesto nich prišli hráči z konkurenčných klubov a návrat zo zahraničia ohlásili aj bratia Daduovci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nepremieňanie šancí stálo viaceré mužstvá lepšie postavenie