Nováčik z Topolian neprehral ani jeden zápas

Tomáš Ďurik patril medzi opory Petroviec n/L.
Tomáš Ďurik patril medzi opory Petroviec n/L. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|15. dec 2016 o 00:00

Cejkov znovu zimuje druhý, Petrovce sa pomalšie rozbiehali, Nacina Ves prekvapila.

ZEMPLÍN. Presne pred mesiacom sa odohrali posledné jesenné súboje v V. futbalovej lige Zemplínskej.

Súťaž má pre niektorých prekvapujúceho lídra. Na čele zimuje ambiciózny nováčik AFK Topoľany, ktorý navyše v prvej časti sezóny nenašiel žiadneho premožiteľa!

Dnes si zrekapitulujeme jeseň v šiestich mužstvách tejto súťaže.

AFK Topoľany

Nováčik svojím jesenným ťažením všetkým vyrazil dych. Pri pohľade na zloženie jeho kádra bolo jasné, že bude oživením súťaže, ale že prezimuje na čele bez jedinej prehry, čakal málokto.

Topoľany nenašli premožiteľa už 34 zápasov v rade, naposledy ťahali za kratší koniec ešte v auguste minulého roku doma so Zalužicami.

„Sami sme trošku ostali prekvapení, ako sa nám v jeseni darilo. Veril som však, že sa budeme pohybovať na vrchných priečkach, lebo káder máme veľmi kvalitný. Treba však povedať, že vo viacerých zápasoch pri nás stálo aj šťastie. Párkrát sa stalo, že súper svoju šancu nepremenil a my sme vzápätí skórovali. Odohrali sme lepšie aj horšie súboje,“ povedal tréner AFK Marek Eštok, ktorý si nevie vynachváliť výborný topoliansky kolektív.

„Chlapci tvoria skvelú partiu, je radosť takú trénovať. Veľmi dobre sa mi spolupracuje aj s mojím asistentom Rudom Feňušom.“

Mužstvo zaváhalo v jeseni iba dvakrát – v Petrovciach a Nacinej Vsi.

„Zaujímavé je, že o body nás obrali naši najbližší súperi, od ktorých nás delí iba zopár kilometrov,“ pridal postreh Eštok.

Topoľany v jeseni disponovali vyváženým kádrom, v ktorom mala zastúpenie mladá, stredná a staršia generácia.

Práve skúsení hráči ako Peter Komenda či Július Surmin patrili k najväčším oporám mužstva. Hoci je AFK líder, o postupových cieľoch sa v ňom nehovorí.

„Do konca súťaže je ešte ďaleko, stať sa môže všeličo. Čakám, že už príde aj prehra. Veľa bude záležať od toho, ako odštartujeme jar. Verím, že šťastena bude pri nás stáť aj v budúcom roku,“ dodal Eštok, ktorý naplánoval začiatok zimnej prípravy na úvod februára.

Káder

Hráči: Peter Komenda, Jakub Benček – Tomáš Kiš (8 gólov), Filip Pavúk, Matúš Tabaka, Samuel Hajduk (4), Tomáš Michaliv (15), Ľubomír Čornej, Lukáš Lörinc (1), Patrik Škultéty (4), Tomáš Mesaroš, Ľubomír Benček, Tomáš Duška (9), Daniel Lörinc (4), Július Surmin, Patrik Široký (3), Martin Horňák, Miloš Duška (1), Marek Liška.

Tréneri: Marek Eštok, Rudolf Feňuš.

Topolianski futbalisti mali v jeseni veľa dôvodov na radosť.
Topolianski futbalisti mali v jeseni veľa dôvodov na radosť. (Autor: Róbert Andrejov)

TJ Družstevník Cejkov

Cejkovčania zimujú na rovnakej pozícii ako pred rokom. Kým však vlani strácali na lídra tri body, teraz o jeden menej. Jeden z adeptov na postup mal impozantný vstup do súťaže, keď v prvých ôsmich zápasoch nestratil ani bod a viedol piatoligový pelotón. O neporaziteľnosť ich pripravili až Močarany.

„Začiatok sezóny nám vyšiel, vyhrávali sme doma aj vonku, párkrát aj vyšším rozdielom. Mrzí ma, že znovu sme nezvládli zápas na ihrisku priameho konkurenta o prvé miesto. V jari sme prehrali v Parchovanoch, teraz v Topoľanoch, kde sme nehrali zle, ale náš brankár v tomto súboji vybuchol,“ rozhovoril sa hrajúci lodivod TJ Družstevník Jozef Kročko.

Zaujímavé je, že Cejkov obe jesenné prehry zaznamenal na topolianskom ihrisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik z Topolian neprehral ani jeden zápas