Tenisové legendy sa vzbúrili. Najvýznamnejšie športové momenty roka 2017

Švajčiar Roger Federer v roku 2017 po ôsmy raz ovládol Wimbledon a získal svoju už 19. grandslamovú trofej.
Švajčiar Roger Federer v roku 2017 po ôsmy raz ovládol Wimbledon a získal svoju už 19. grandslamovú trofej. (Autor: TASR/AP)
DIGI Sport|3. jan 2018 o 11:43

Pozrite si zostrih toho najlepšieho zo športu v roku 2017.

BRATISLAVA. Parádne góly, veľké víťazstvá, historické zápisy. Výkriky radosti i slzy smútku. Rok 2017 priniesol mnoho pamätných športových momentov.

Real Madrid vyhral La Ligu aj Ligu majstrov a počas kalendárneho roka získal dokopy päť trofejí. Švajčiarsky tenista Roger Federer pridal ďalšie dva grandslamové tituly a na svojom konte ich má už neuveriteľných 19.

Futbalista Arsenalu Londýn Olivier Giroud strelil málo vídaný gól, hokejový titul v Česku vybojovala Kometa Brno, Davisov pohár ovládli Francúzi.

Výnimočný bol rok 2017 aj pre slovenských športovcov. Šprintér Ján Volko získal na halových majstrovstvách Európy senzačné striebro, dosiahol i ďalšie úspechy a na Zlatej tretre v Ostrave súperil s legendárnym Usainom Boltom.

Slovák ohúril svet aj v inom - pre Slovákov pomerne netradičnom športe. Martin Vaculík prekvapujúco vyhral hneď úvodné preteky seriálu Grand Prix na plochej dráhe v slovinskom Kršku.

To najlepšie z futbalu v roku 2017

"Výstavná trefa, ktorá sa zapíše do dejín anglickej Premier League," hlásal komentátor televízie DIGI Sport po tom, ako sa Olivier Giroud z Arsenalu Londýn hneď na Nový rok 2017 parádne trafil do siete Crystalu Palace.

Bol to možno najkrajší gól roka.

O efektné zásahy sa však postarali aj ďalší futbalisti. Emre Can z Liverpoolu sa trafil nožničkami, podobne skóroval aj Mario Mandžukič z Juventusu.

Wayne Rooney z Evertonu zasa nachytal brankára súpera z polovice ihriska.

S londýnskou Chelsea sa lúčila legenda. Obranca a dlhoročný kapitán John Terry skončil svoje pôsobenie v klube po devätnástich rokoch.

Zostrih najvýznamnejších momentov z futbalu v roku 2017, ktoré
sa objavili vo vysielaní DIGI Sport.

To najlepšie z tenisu v roku 2017

Rok 2017 v tenise bol vzburou legiend a prakticky už tenisových veteránov.

Grandslamové trofeje si privlastnili iba dvaja hráči. Roger Federer vyhral Australian Open a Wimbledon, Rafael Nadal Roland Garros a US Open.

Federer rozšíril svoju zbierku grandslamových úspechov na už spomínané číslo 19, Nadal ich má o tri menej. Osamostatnil sa na druhom mieste historických tabuliek, tretí Peter Sampras získal štrnásť titulov.

Životný úspech dosiahol bulharský reprezentant Grigor Dimitrov, ktorý triumfoval na záverečnom Turnaji majstrov v Londýne.

Zostrih najvýznamnejších momentov z tenisu v roku 2017, ktoré
sa objavili vo vysielaní DIGI Sport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Tenisové legendy sa vzbúrili. Najvýznamnejšie športové momenty roka 2017