Najlepší reprezentant: Dubovský alebo Škrtel? (anketa)

(Autor: Ilustračné - TASR)
Sportnet|14. dec 2013 o 10:22

Škrtel dostal v semifinále hlasovania viac hlasov ako Hamšík, Dubovský predbehol v hlasovaní Moravčíka.

Píše šéfredaktor TakUrčitee.sk Bohumil Stejskal

Na prekvapenie sme si v súťaži fanúšikov o Najlepšieho futbalového reprezentanta počas 20 rokov slovenskej samostatnosti museli počkať do semifinále. Dovtedy prechádzali nasadení hráči pavúkom bez zaváhania. Do štvrťfinále aj medzi posledných štyroch sa dostali vždy len vyššie nasadení hráči.

V semifinálových dvojiciach stáli proti sebe Peter Dubovský a Ľubomír Moravčík a Marek Hamšík s Martinom Škrtelom. Do finále nepostúpili obaja vyššie nasadení.

Výsledky

Ako vidíte, prekvapením je vyradenie Mareka Hamšíka. Vlastne to ani príliš prekvapivé nie je. Nedocenený je v očiach futbalovej verejnosti dlhodobo.

Martin Škrtel poctivými výkonmi v reprezentácii kopíruje pôsobenie v Liverpoole, hráč talianskeho Neapolu s výrazným kohútom na hlave čelí podozreniam z výkonov neporovnateľnejšie mdlejších ako v SSC Neapol, keď si na seba oblečie reprezentačný dres.

Hlasovanie potvrdilo o čosi väčšiu popularitu a možno dôveru vo výkony v repre zápasoch smerom k stopérovi s aj na obrancu neľútostným výrazom tváre.

Druhé hlasovanie fanúšikov TakUrčitee skončilo podľa očakávania. V srdciach futbalových priaznivcov predsa len stále viac rezonuje meno Petra Dubovského, spomedzi hráčov generácie, ktorá zapisovala prvé štarty v reprezentácii sa dostal najvyššie. Ľubomír Moravčík však bol dôstojným súperom.

Greško, Zabavník ani Marek Mintál získali postupne iba 10, 11 a 26% hlasov. Moravčík celú tretinu, držal sa statočne. Do finále ale postupuje najlegendárnejší hráč slovenskej futbalovej histórie.

Dubovský vs. Škrtel. Nie, nie je to súboj Real Madrid vs. FC Liverpool. Ako celý týždeň, aj tentoraz ide o výkony v zápasoch reprezentácie Slovenska. Peter Dubovský v nej začínal, od roku 1993 do svojej predčasnej smrti v roku 2000 odohral 33 zápasov, dal v nich 12 gólov.

Pamätné sú najmä tri Rumunsku v Košiciach na štadióne VSS vo Všešportovom areáli v roku 1993, ako sedemnásťročný si na ten zápas stále živo spomínam.

Proti Faerským ostrovom odvrátil remízu víťazným gólom z priameho kopu tesne pred koncom zápasu. Lepší gólový priemer na zápas má v reprezentácii len Szilárd Németh. O jednu desatinu.

Martin Škrtel nemal v prvých dvoch kolách súpera, Jožko Majoroš, ani Janko Ďurica nezískali ani desať percent hlasov. Miroslav Karhan nazbieral vo štvrťfinále takmer 40%, ani to nestačilo.

V semifinále potom súčasný reprezentačný kapitán tesne porazil toho pred ním. Opora Liverpoolu má napriek mladému veku (28) za sebou už 64 zápisníc z reprezentačných zápasov, v ktorých figuroval ako hráč, ktorý sa dostal na ihrisko.

Len Hamšík (o tri), Vittek (o šestnásť) a Karhan (ďaleko vpredu na čísle 107) odohrali za Slovensko viac zápasov. Výkony, ktoré na pozícii stopéra Škrtel predvádza boli a sú zárukou stability. Aj preto mu Kozák verí ako kapitánovi, Škrtel je poctivý srdciar.

Je to vo vašich rukách a prstoch na myšiach, ktorými kliknete na jedno z dvoch mien. Výsledky a meno víťaza sa spolu s profilom Najlepšieho reprezentanta Slovenska za 20 rokov samostatnosti dozviete na TakUrcitee.sk už v nedeľu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Najlepší reprezentant: Dubovský alebo Škrtel? (anketa)