Na Grajciarove dva góly odpovedal Hološko jedným

Peter Grajciar na tréningu reprezentácie.
Peter Grajciar na tréningu reprezentácie. (Autor: TASR)
SITA|22. nov 2010 o 12:37

Peter Grajciar strelil dva góly v zápase jeho Konyasporu proti Besiktasu, v ktorom drese sa strelecky presadil Filip Hološko.

ISTANBUL. V sobotňajšom stretnutí 13. kola najvyššej tureckej futbalovej súťaže Süper Lig 2010/2011 na seba narazili dvaja slovenskí spoluhráči z reprezentácie a obaja sa stihli zapísať aj do streleckej listiny. Po záverečnom hvizde bol napokon spokojnejší stredopoliar Konyasporu Peter Grajciar, ktorý sa na cennej remíze na pôde Besiktasu Istanbul 2:2 podieľal oboma presnými zásahmi - v 16. a 62. min.

Za domácich raz skóroval Filip Hološko, keď v 40. min upravoval na priebežných 2:1 pre favorita. Obaja Slováci napokon odohrali celé stretnutie.

"Pocity to boli krásne ako po každom góle. Mal som veľkú radosť, asi nikto totiž nečakal, že s takýmto silným súperom a navyše na jeho pôde dokážeme bodovať. Besiktas bol obrovským favoritom, remíza prekvapila aj nás hráčov," povedal Peter Grajciar v rozhovore pre agentúru SITA.

Lietava nehral

Dvadsaťsedemročný rodák zo Zvolena v 16. min otvoril skóre, domáci však ešte do polčasovej prestávky otočili, keď si nepopulárneho vlastenca strelil Kéré a päť minút pred koncom prvého dejstva sa presadil Hološko. Grajciar však skóroval ešte aj v 62. min a svojim piatym presným zásahom v 11. ligovom stretnutí v sezóne 2010/2011 uzavrel gólový účet stretnutia.

"Domáci zahrávali roh, na šestnástke som sa dostal k lopte, odtiaľ som prebehol až k súperovmu pokutovému územiu, vystrelil som po ľavej ruke brankára a bol z toho gól. Pri druhom góle mi spoluhráč prihral z ľavej strany a ja som približne z päťky zakončoval takmer do prázdnej bránky," opísal svoje gólové momenty P. Grajciar, ktorý rovnako ako Hološko odohral celý duel. Ďalší Slovák v službách Konyasporu Ivan Lietava do stretnutia nezasiahol.

"Za stavu 2:1 mali domáci šancu poistiť svoj náskok, no nepodarilo sa im to. Ak by bolo 3:1, doháňalo by sa nám to už iba ťažko. My sme za stavu 2:2 mohli z brejkov rozhodnúť, no remíza je asi spravodlivá," povedal Grajciar.

Sobotňajšie stretnutie bolo dôležité i pre Filipa Hološka, ktorý si v aktuálnej klubovej sezóne po troch góloch v Európskej lige UEFA otvoril strelecký účet i v tureckej najvyššej súťaži.

Zostrih zápasu medzi Besiktasom a Konyasporom

Hološko využil strelecký inštinkt

"Bola to jedna z našich mnohých útočných akcií, v tomto prípade po ľavej strane. Útočník Nobre dobre vrátil centrovanú loptu Tabatovi, ktorý si vo vnútri šestnástky obhodil obrancu a vypálil na bránku. Tušil som, že buď dá gól alebo brankár jeho strelu neudrží a vyrazí pred seba, preto som inštinktívne šiel za loptou. Nebol problém doraziť ju do siete," uviedol pre svoju oficiálnu internetovú stránku 26-ročný rodák z Piešťan Hološko.

"Naozaj som rád, že mi to tam spadlo, viacerí mi pripomínali, že by som už mal trafiť aj v ligovej súťaži. Čo ma však mrzí je to, že nebol víťazný. V domácom prostredí by sme súperov odspodu mali porážať. Bohužiaľ pre nás, Peťo Grajciar mal svoj deň a jeho dva góly znamenali konečnú remízu 2:2."

Hološko mohol podobne ako Grajciar zaznamenať v spomenutom stretnutí dva góly, v samom závere sa tešil zo zásahu na 3:2, no ako ukázal verdikt rozhodcovskej trojice, eufória bola predčasná: "Rozhodca gól neuznal pre ofsajd. Nebolo to prvýkrát, čo nám na domácom ihrisku v závere neplatil gól."

Grajciar i Hološko zasiahli do stredajšieho medzištátneho prípravného stretnutia, v ktorom Slovensko podľahlo Bosne a Hercegovine (2:3), prvý menovaný dokonca skóroval.

"Lúčili sme sa ako spoluhráči z reprezentácie, v sobotu sa pozdravíme ako súperi," skonštatoval v priebehu minulého týždňa na svojej oficiálnej internetovej stránke Filip Hološko.

Grajciarovmu tímu sa v lige nedarí

"S Filipom sme sa cez týždeň rozprávali o futbalovom živote v Turecku. Pred zápasom sme sa pozdravili a po záverečnom hvizde sme si vymenili dresy. Gól v reprezentácii ma, samozrejme, potešil. Bral som to však športovo, nehovoril by som o nejakej extra motivácii na ligu. Chcem aj naďalej pravidelne hrávať a ak budem podávať dobré výkony, je tam šanca na reprezentáciu," povedal Grajciar.

Bývalý hráč FC Nitra a Slavia Praha patrí k oporám nováčika tureckej Süper Lig, pravidelne nastupuje v základnej zostave, mužstvo sa však pohybuje v zostupom ohrozenej zóne. Konyasporu zatiaľ patrí v 18-člennom pelotóne 15. priečka. "V Turecku sa mi páči, no príliš nás neteší naše súčasné tabuľkové postavenie. Čakajú nás teraz dve domáce stretnutia, tak dúfam, že sa odpútame od dna."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na Grajciarove dva góly odpovedal Hološko jedným