Musia sa spoliehať na súperov. Slováci si po prehre s Francúzmi zrejme baráž nezahrajú

 Na snímke zľava slovenský reprezentant vo futsale Tomáš Drahovský, kapitán slovenskej reprezentácie vo futsale Peter Kozár, predseda Slovenského futsalu Dušan Dobšovič, tréner slovenskej reprezentácie vo futsale Marián Berky.
Na snímke zľava slovenský reprezentant vo futsale Tomáš Drahovský, kapitán slovenskej reprezentácie vo futsale Peter Kozár, predseda Slovenského futsalu Dušan Dobšovič, tréner slovenskej reprezentácie vo futsale Marián Berky. (Autor: TASR)
TASR|11. apr 2017 o 13:17

Slováci po polčase viedli, v druhom ale inkasovali štyri góly.

IZMIT. Slovenská futsalová reprezentácia si pravdepodobne nezahrá v baráži o postup na majstrovstvá Európy 2018. V utorňajšom záverečnom súboji kvalifikačnej G-skupiny podľahla Francúzsku 1:4 a v tabuľke obsadila tretie miesto.

Priamy postup na šampionát, ktorý sa bude konať 30. januára - 10. februára budúceho roka v Slovinsku, si už v predstihu zaistili Rusi ako víťazi G-skupiny. Francúzi si zahrajú v baráži, Slováci na ňu potrebujú zhluk priaznivých výsledkov v ostatných skupinách.

Zverenci trénera Mariána Berkyho na turnaji v tureckom Izmite najskôr zdolali domáci výber 8:1 a favorizovaným Rusom podľahli tesne 0:1. Proti Francúzsku im na baráž stačil aj nerozhodný výsledok, ktorý sa im však nepodarilo dosiahnuť, hoci po prvom polčase viedli 1:0.

Na európsky šampionát do Ľubľany sa priamo prebojujú len víťazi siedmich kvalifikačných skupín, tímy z druhých miest a jeden najlepší z tretieho budú hrať v baráži (prvé zápasy 10.-13. septembra, odvety 24.-27. septembra).

Kvalifikácia ME 2018:

G-skupina (Izmit):

Francúzsko - Slovensko 4:1 (0:1)

Góly: 30. a 35. Belhaj, 31. a 34. Mohammed - 13. Drahovský.

Rozhodovali: Gallardo (Šp.), Kresta (ČR), ŽK: Kozár, 500 divákov.

Francúzsko: Haroun (Kerroumi, Durot) - Ramirez, Aigoun, Mohammed, Gasmi - Belhaj, Hamdoud, Kebe, N'Gala, Boudebibah, Alla, Mouhoudine

SR: Brndiar (Herko) - Rick, Kozár, Kyjovský, Drahovský - Zdráhal, Rafaj, Belaník, Směřička, Hudek, Višváder, Dóša, Bahna

Tabuľka:

1.Rusko22006:06
2.Francúzsko32019:76
3.Slovensko31029:63
4.Turecko20022:130
Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Musia sa spoliehať na súperov. Slováci si po prehre s Francúzmi zrejme baráž nezahrajú