Môžeme zdolať Rusov aj Angličanov, myslí si Mak

Róbert Mak (vpravo) sa pokúša vystreliť cez hráča súpera.
Róbert Mak (vpravo) sa pokúša vystreliť cez hráča súpera. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
SITA|12. jún 2016 o 16:29

Všetko je ešte otvorené. Hráme o šesť bodov, čo je dosť, vraví odhodlane krídelník slovenskej reprezentácie.

VICHY. Krídelník slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Mak mal veľký podiel na jedinom presnom zásahu zverencov Jána Kozáka v ich úvodnom súboji na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Keďže Walesania v sobotu na Stade de Bordeaux v prvom zápase základnej B-skupiny strelili dva góly, práve oni sa tešili z víťazstva a zisku troch bodov. Slovákom zostalo len sklamanie.

"Každý bol trošku smutný, mali sme na remízu a aj na víťazstvo. Walesania mali viac šťastia ako my, hre svedčila viac remíza. Žiaľ, oni dali dva góly, my jeden. To rozhodlo," priznal Mak.

"Vyspali sme sa, musíme to hodiť za hlavu. Čaká nás ďalší veľmi dôležitý súboj. Dáme do toho všetko, aby sme ešte mali o čo hrať na tomto turnaji," dodal počas nedeľňajšieho mediálneho termínu vo Vichy.

Dvadsaťpäťročný bratislavský rodák sa ešte vrátil k duelu v Bordeaux. "V prvom polčase sme neboli vo svojej koži. Walesania sa na nás dobre pripravili. Dobre nás bránili a nemali sme priestor na nič," analyzoval.

"V druhom polčase sme to rozbehali. Verili sme si, mali sme loptu na kopačkách a bola to naša hra, ktorú poznáme. Dali sme veľmi pekný gól, potom sme ich tlačili, nedostali sa za polovicu ihriska. Škoda, že nám dali gól na 2:1."

Róbert Mak mal značný podiel na góle Ondreja Dudu.

"Mali sme ešte žrď Adama Nemca, zápas sa pokojne mohol skončiť remízou. Bolo by to spravodlivejšie. Škoda premrhaného prvého polčasu. Verím, že v ďalšom zápase odohráme celých 90 minút takým spôsobom," pokračoval Mak.

Slováci si v stredu 15. júna zmerajú v Lille sily s Rusmi (15.00). V pondelok 20. júna vyzvú Angličanov v Saint-Étienne (21.00). Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest.

V sobotňajšom večernom stretnutí v Marseille Rusi remizovali s Angličanmi 1:1. "Všetko je ešte otvorené. Hráme o šesť bodov, čo je dosť. Určite môžeme zdolať Rusov aj Angličanov," myslí si Mak.

"Budeme sa pozerať na seba, pripravíme sa čo najlepšie. Pokúsime sa zamotať situáciu v skupine. Ďalší zápas chceme určite vyhrať, potešiť našich fanúšikov a aj seba. Tréner nás pripraví čo najlepšie, pokúsime sa získať tri body." 

Róbert Mak odpovedá na otázky novinárov počas mediálneho dňa vo Vichy.
Róbert Mak odpovedá na otázky novinárov počas mediálneho dňa vo Vichy. (Autor: Gabriel kuchta - SME)

"Rusi odohrali dobrý zápas, keď získali bod s Angličanmi. Niečo musia určite vedieť. My však chceme hrať našu hru a zvíťaziť," pokračoval Mak.

"Pokúsime sa dať hneď na začiatku gól. Škoda, že sa nám to nepodarilo proti Walesanom, ktorí mali potom viac šťastia než my."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Môžeme zdolať Rusov aj Angličanov, myslí si Mak