Mourinho vyhodil televíziu z okna, komentoval Lineker

Masky Mourinha na štadióne v Stoke.
Masky Mourinha na štadióne v Stoke. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál, SITA|8. nov 2015 o 09:00

Chelsea má o 21 bodov menej ako vlani v rovnakej fáze súťaže. Prehrala 3 ligové duely v rade prvýkrát od roku 1999.

LONDÝN. Futbalisti majstrovskej Chelsea v Premier League opäť prehrali - na pôde Stoke 0:1. V dôležitom dueli im navyše chýbal tréner José Mourinho, ktorý nesmel byť kvôli trestu ani na štadióne.

„Možno si sadnem na ulici a budem zápas sledovať na iPade," povedal Mourinho pred zápasom v Stoke. Na súboj sa zrejme díval z hotela.

„Mimoriadna správa: Televízia bola práve vyhodená z okna hotela v Stoke," napísal na Twitter zo žartu bývalý anglický reprezentant Gary Lineker potom, čo futbalisti Stoke strelili gól na 1:0.

Chelsea prehrala tretí zápas za sebou, čo sa za éry majiteľa - miliardára Romana Abramoviča ešte nestalo.

Mourinho síce na zápase osobne nebol, ale na štadióne bolo vidno veľa jeho podobizní. Mnoho fanúšikov sa ho rozhodlo podporiť a na tvárach mali jeho masky.

Porušil Mourinho pravidlá?

Anglické médiá podozrievajú Mourinha, že napriek trestu porušil pravidlá. Na lavičke Chelsea našli zariadenie, ktorým jeho spolupracovníci Steve Holland a Rui Faria možno tajne s hlavným trénerom na diaľku komunikovali a preberali taktiku. Aj tak im to nepomohlo.

V minuloročnej majstrovskej sezóne mala Chelsea po 12 zápasoch 10 výhier, 2 remízy, dala 30 gólov a dostala 11. A v tej aktuálnej? 3 výhry, 2 remízy, 7 prehier, 16 strelených a 23 inkasovaných gólov.

Z posledných piatich stretnutí v domácej súťaži naplno bodoval len v jedinom. Mourinho po prvý raz v kariére prehral sedem ligových stretnutí.

Keď Chelsea naposledy prehrala sedem z úvodných dvanástich zápasov ligovej súťaže, písal sa rok 1978, Mourinho mal pätnásť a žiadny z hráčov súčasného kádra Chelsea ešte nebol na svete. Klub zo Stamford Bridge vtedy spadol do nižšej súťaže a späť medzi elitu sa vrátil až za päť rokov.

„Určite sme neurobili dosť na to, aby sme dosiahli pozitívny výsledok. Keď však veci nevychádzajú podľa predstáv, odvráti sa od vás aj šťastie, ktoré si zaslúžite. Trafili sme žrď, zaváhali sme pri čistých príležitostiach, veci si sami komplikujeme," cituje server BBC brankára Chelsea Asmira Begoviča.

Stoja za ním

"José mal predzápasový príhovor v hoteli a to je všetko. Stojíme za ním - môžete to vidieť z našich výkonov. Podľa nás je tým správnym mužom a niekto, pre koho tvrdo pracujeme. Jeho prítomnosť cítime všade, chceme pre neho víťaziť."

Úotčníkovi Chelsea Diegovi Costovi hrozí opäť trest za nešportové správanie. Rodený Brazílčan si v jednom momente išiel po loptu za autovú čiaru a údajne stúpil na nohu jednému z usporiadateľov.

Incident uviedol hlavný rozhodca Anthony Taylor do oficiálneho zápisu a španielsky reprezentant môže čeliť trestu zo strany Anglickej futbalovej asociácie (FA). Costa si len nedávno odpykal trojzápasový dištanc za potýčku s obrancom Arsenalu Londýn Gabrielom Paulistom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho vyhodil televíziu z okna, komentoval Lineker