Mourinho: Som presvedčený, že Ibrahimovič u nás zostane

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič (Autor: TASR/AP)
TASR|10. feb 2017 o 19:07

Švéd sa pred pár dňami stal najstarším hráčom Premier League, ktorý skóroval v jednej sezóne aspoň pätnásťkrát.

MANCHESTER. Tréner Jose Mourinho je presvedčený, že Zlatan Ibrahimovič predĺži kontrakt s anglickým futbalovým klubom Manchester United.

Tridsaťpäťročný švédsky útočník nastúpil v prebiehajúcej sezóne vo všetkých súťažiach na tridsaťtri zápasov a strelil už dvadsať gólov.

Do tímu United prišiel Ibrahimovič vlani v lete ako voľný hráč z francúzskeho Paríža St. Germain a podpísal kontrakt na jeden ročník.

V jeho zmluve je však zakotvená aj opcia na ďalší rok. "Prišiel s úmyslom zostať tu dva roky a v prvom sa mu darí lepšie, ako sme očakávali. Vie, že v nasledujúcej sezóne sa pokúsime opäť zlepšiť a chceme ju zdieľať s ním, pretože to bude možno jeho posledná sezóna v kariére na najvyššej úrovni," povedal Mourinho.

Ibrahimovič dal v tejto sezóne za Manchester už dvadsať gólov.

Ibrahimovič sa vďaka gólu v uplynulom zápase s Leicestrom stal najstarším hráčom Premier League, ktorý skóroval v jednej sezóne aspoň 15-krát.

Mourinho si je istý, že v drese United bude strašiť súperov aj v nasledujúcom ročníku. "Som presvedčený, že zostane. Ani s jeho rodinou nie je problém. Ponúkam mu extra voľné dni, aby mohol ísť do Švédska, ale on ich nikdy nevyužije," dodal portugalský kouč pre agentúru AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho: Som presvedčený, že Ibrahimovič u nás zostane