Mladík Koštrna v januári 2010 do anglického Wolverhamptonu

SITA|17. sep 2009 o 15:25

Mladý talentovaný obranca Spartaku Trnava Kristián Koštrna sa 1. januára 2010 stane hráčom anglického Wolverhamptonu.

TRNAVA. V súčasnosti 15-ročný mladík aj napriek svojmu mladému veku už pravidelne hráva za starší dorast FC Spartak Trnava a v súčasnosti je členom slovenského výberu hráčov do 17 rokov, s ktorým sa pripravuje na kvalifikáciu o postup na ME.

"Kristián bol v tomto anglickom klube na skúške a keďže jeho funkcionárov a trénerov svojim majstrovstvom a talentom zaujal, po predbežných rokovaniach sme sa dohodli na 2,5-ročnej zmluve," povedal v stredu pre agentúru SITA licenčný manažér Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a hráčov agent Emil Kovarovič.

"S ostrovanmi sme uzavreli dohodu o finančnom vyrovnaní. Podobne korektne sme dohodnutí aj s agentom hráča a aj samotným futbalistom. Pokiaľ sa Kristiánovi bude dariť a presadí sa vo veľkom futbale, budeme mu držať palce. Ak by veci v Anglicku nebodaj nabrali nepriaznivý spád, dvere do Spartaka bude mať vždy otvorené a radi ho tu opäť privítame,“ povedal o Koštrnovej budúcnosti marketingový manažér FC Spartak Trnava Marián Černý.

"Koštrna bol nedávno v klube na opätovnej skúške už spolu aj s rodičmi. Funkcionári im ukázali ako bude po zimnom príchode o neho postarané, dohodli sme všetko okolo jeho pôsobenia na Britských ostrovoch," pokračoval Emil Kovarovič.

Talent mladého futbalistu zveľaďoval tréner spartakovskej mládeže Milan Malatinský, ktorý potvrdil, že Koštrna do Trnavy prišiel už ako žiak z Hlohovca, lebo už vtedy v porovnaní s rovesníkmi vynikal.

"Kristián je na svoj vek výborne technicky vybavený, dôrazný, tvrdý v osobných súbojoch. Hoci je to veľmi mladý futbalista, už teraz môžeme o ňom povedať, že je unikátne komplexným futbalistom," tvrdil jeho klubový tréner Malatinský. "Kristián poctivo trénuje, je o ňom tiež známe, že ani na tréningu a ani v zápase nezľaví z nasadenia. Myslím si, že je to výnimočný talent, ba dokonca jeden z najväčších na Slovensku,“ uviedol na margo krajného obrancu využiteľného na obidvoch stranách Milan Malatinský.

"Mladý futbalista, ktorého pri rokovaní zastupujem, vie, aké ťažké je dostať sa do zahraničného klubu, ešte k tomu anglického. Preto verím, že sa od januára budúceho roka bude snažiť zo všetkých síl, aby sa v Anglicku presadil. Zatiaľ bude hrať v mládežníckej akadémii, lebo ako hráč mladší ako 16 rokov mohol podpísať iba takzvanú školskú zmluvu. Keď bude mať 16 rokov mohol by podpísať svoju prvú profesionálnu zmluvu a neskôr by sa mohol dostať až do prvého mužstva," dodal Emil Kovarovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mladík Koštrna v januári 2010 do anglického Wolverhamptonu