Mladé futbalové talenty majú šancu zažiť Hamšíka v Neapole

Trofeje pre najlepších. V Košiciach o ne bojovalo 10 družstiev.
Trofeje pre najlepších. V Košiciach o ne bojovalo 10 družstiev. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta, Daniel Dedina|19. máj 2017 o 00:00

McDonald´s Cup je na východe Slovenska mimoriadne populárny.

Futbalový turnaj McDonald´s Cup má na Slovensku dlhoročnú tradíciu a každým rokom naberá na popularite. V súčasnom, už 19. ročníku, súťaží 936 základných škôl z celého Slovenska a k najmasovejším patrí práve východ.

V Košickom kraji súperilo 105 a v Prešovskom kraji 159 základných škôl.

McDonald´s Cup sú vlastne majstrovstvá Slovenska v minifutbale žiakov a žiačok 1. stupňa základných škôl. Prvenstvo z vlaňajška obhajujú mladí Žilinčania, ktorí vďaka tomu videli na vlastné oči zápas Slovensko – Anglicko na Eure 2016 vo Francúzsku.

Tento rok mladé futbalové talenty bojujú nielen o majstrovský titul, ale aj o účasť na zápase klubu SSC Neapol v talianskej lige, na jeseň tohto roka.

„Hlavným zámerom celého podujatia je podporiť športového ducha u detí a práve vo východoslovenských regiónoch, Prešovskom a Košickom kraji, máme najvyššiu účasť. Veľkú rolu zohráva prístup pedagógov a trénerov,“ prezradila nám za štáb McDonald´s tímu Anna Majorová.

Krajské kolo Mc Donald´s Cupu v Sabinove: fotogaléria

18.5.2017

Do Neapola poletia

Víťazi prešovského a košického krajského finále síce v sebe stále živia šancu na víťazstvo, musia zvládnuť ešte jednu veľkú skúšku.

A tou bude finále McDonald´s Cupu, ktoré sa bude 12. a 13. júna konať v Poprade.

Futbalisti a futbalistky z Rožňavy a Hanušoviec nad Topľou budú na trávniku Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu pod tatranskými končiarmi bojovať s ďalšími šiestimi družstvami o titul majstra Slovenska a zároveň o hlavnú cenu a tou je letecký výlet do Talianska na zápas slávneho SSC Neapol.

Práve Marek Hamšík, neapolská ikona a najlepší slovenský futbalista súčasnosti, je patrónom celého turnaja.

V Poprade budú mať navyše všetci účastníci pripravený bohatý program.

„Tešíme sa na to, pretože deti si to určite užijú a odnesú si mnoho pekných zážitkov. Bude pre ne pripravený program aj v aquaparku a ďalšie aktivity, takže nebude to len o futbale. Po športovej stránke zatiaľ nevieme, čo môžeme očakávať, pretože tam bude osem najlepších družstiev z celého Slovenska, takže to bude určite náročné. Samozrejme radi by sme zvíťazili a išli na výlet do Neapola za Marekom Hamšíkom, ktorý je veľkou futbalovou ikonou a pre deti je obrovským vzorom,“ povedal Zoltán Breuer.

McDonalds Cup v Košiciach: fotogaléria

22.5.2017

Pravidlá

- Na turnaji môžu štartovať chlapci a dievčatá v kategórii U10 (narodení 1. septembra 2006 a neskôr).

- Hrá sa na ihrisku hádzanárskych rozmerov

- Hrajú štyria hráči v poli plus brankár.

Oproti minulým rokom sa do reglementu turnaja dostala jedna podstatná zmena – dievčatá nemôžu byť len na súpiske, ale vždy musí byť jedno aj na ihrisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mladé futbalové talenty majú šancu zažiť Hamšíka v Neapole