Mikúš: Predpoludním som hral naposledy v Skalici ako žiak

Slovanisti na tréningu v Chabarovsku.
Slovanisti na tréningu v Chabarovsku. (Autor: FACEBOOK HC SLOVAN)
Ondrej Gajdoš|30. sep 2013 o 19:03

Slovenský tím v KHL hrá v utorok na Ďalekom východe v Chabarovsku a potom sa presunie do Vladivostoku pri Japonskom mori.

CHABAROVSK, BRATISLAVA. Útočník Slovana Juraj Mikúš sa v pondelok večer v chabarovskom hoteli Olympic chystal na spánok a zatelefonoval rodine na Slovensko.

„Je to čudný pocit. Ja som už v posteli a naši sa doma ešte len chystali obedovať,“ povedal potom pre SME. Medzi Chabarovskom a Bratislavou je deväťhodinový časový posun a vzdialenosť asi 7500 kilometrov.

S Amurom chcú bodovať

Slovan v utorok večer miestneho času nastúpi proti domácemu Amuru na svoj jedenásty zápas v tejto sezóne KHL, na Slovensku bude v tom čase 10.00 hodín.

„Predpoludním o desiatej som hral doma naposledy v Skalici ako žiak,“ zasmial sa reprezentačný center. „Teraz na to radšej nemyslím. Mužstvo sa koncentruje na zápas proti Chabarovsku. Chceme opäť bodovať.“

Slovenský tím je od štvrtka na najdlhšom výjazde za súpermi v tomto ročníku KHL. V piatok prehral v Novosibirsku 1:3, v nedeľu si v Novokuznecku pripísal prvé víťazstvo v riadnom hracom čase (3:1). A hneď po zápase nasadol do leteckého špeciálu na štvorhodinovú cestu do Chabarovska. V meste pri čínskych hraniciach pristál boeing ráno o šiestej miestneho času.

„Víťazstvo je najlepším liekom na únavu,“ poznamenal starší z bratov Mikúšovcov v zostave Slovana. „Po zápase v Novokuznecku je v mužstve zaraz lepšia nálada.“

Vidia len hotel a halu

Slovanisti v pondelok cez deň oddychovali v hoteli, kto mohol aj zaspal. Niektorí si zobrali tabletky na spanie. Popoludní sa peši prešli na tréning do blízkej Platinum arény.

„Už v Novosibirsku sme sa nastavili na miestny čas a v kabíne sa nerozprávame o tom, koľko hodín je na Slovensku,“ doplnil Juraj Mikúš. V Chabarovsku je už po štvrtý raz. Ani teraz však z mesta nič neuvidí. „Pohybujeme sa len medzi hotelom a halou. Na prekvapenie je tu príjemné počasie. V pondelok svietilo slnko, bolo okolo pätnásť stupňov.“

Slovan je stále na dne tabuľky Západnej konferencie, Amuru patrí predposledné miesto na Východe.

„Aj stretnutie v Novokuznecku ukázalo, aký dôležitý je prvý gól,“ upozornil šikovný pravák pred súbojom v Chabarovsku (vysiela Sport2). „Súper potom zvýši tlak a nám sedí hra z obrany na rýchle brejky.“

Po zápase nasadne výprava Slovana do lietadla a presunie sa 800 km južne do Vladivostoku. V meste pri Japonskom mori nastúpi vo štvrtok na posledný duel týždňového tripu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Mikúš: Predpoludním som hral naposledy v Skalici ako žiak