Michalovskí kadeti takmer prekvapili

Kadeti neboli vonku ďaleko od jedného víťazstva.
Kadeti neboli vonku ďaleko od jedného víťazstva. (Autor: 1. BK)
Sportnet|30. mar 2017 o 00:00

Družstvá michalovského 1. BK odohrali počas uplynulých dní ďalšie stretnutia.

BK Lokomotíva Sereď – 1. BK Michalovce 55:48 (30:23)

1. BK: M. Pirkovský, D. Pliško, M. Lustig, S. Brnčál, D. Tertinský, M. Demko, S. Kincel.

V prvom zápase nastúpili proti Seredi, ktorej v domácom zápase vysoko podľahli. Hoci aj tentoraz cestovali v oklieštenej zostave, podali veľmi dobrý výkon. Domácich zaskočili, a tí sa obávali o víťazstvo. Hostia výborne bránili a udržali domácich len na 55 bodov. V tomto zápase zabrali najskúsenejší hráči Martin Demko (21 bodov) a Martin Pirkovský.

BKM SPU Nitra – 1. BK Michalovce 70:43 (45:26)

1. BK: M. Pirkovský, D. Pliško, M. Lustig, S. Brnčál, D. Tertinský, M. Demko, S. Kincel.

V druhom zápase orli nestačili na Nitru. Po ťažkom zápase v sobotu už nedokázali sobotu držať so súperom, ale za predvedený výkon sa nemuseli hanbiť. V tomto zápase sa darilo Dávidovi Pliškovi (21 bodov) a dobrý výkon podal aj Dávid Tertinský. U niektorých hráčov postupne teší stabilizácia výkonov, no stále sa čaká na návrat dlhodobo zranených hráčov pre širšiu rotáciu v zápasoch.

Piate kolo mini basketbalovej ligy mladších nádejí 2016/17

V sobotu 25. marca pokračoval štvrtým kolom Turnaj nádejí – III. ročník Minibasketbalovej ligy v telocvični ZŠ J. Pavla II. v Košiciach pre ročník 2007 a mladších. Ide o dlhodobú turnajovú súťaž chlapcov i dievčat. Hlavnou myšlienkou je zábava a radosť z pohybu a až druhoradým výsledky.

Michalovce reprezentuje družstvo pod hlavičkou ZŠ P. Horova. Turnaja sa zúčastnilo 14 tímov/škôl, tentoraz aj s družstvami z Lučenca. Najmenší orli odohrali znova štyri zápasy na malom ihrisku 3 x 3 s loptou č. 5 na koše výšky 260 cm.

Každý zápas sa odohral na 2x10 minút hrubého času. Odohrali zápasy proti ZŠ Mateja Lechkého Košice, ZŠ Krosnianska KE chlapci, ZŠ Čaňa chlapci, ZŠ Ľudovíta Fullu A chlapci a ZŠ Ľudovíta Fullu B chlapci.

Ďalší turnaj sa uskutoční 22. apríla v Spišskej Novej Vsi.

1. BK: Nicolas Ivančo, Matej Marcin, Matej Uhľár, Nikolas Beca, Milan Kokoš, Filip Babinčák, Andrej Šoltés, Lukáš Coranič, Riško Sokira, Richard Paľovčík, Kevin Mattina.

Plán domácich zápasov 1. BK:

Kadeti:

Sobota 8. apríla, kategória Kadeti, súťaž Dorastenecká liga Kadeti: Michalovce – Prievidza o 16.00 hod. v telocvični GPH.
Nedeľa 9. apríla, kategória Kadeti, súťaž Dorastenecká liga Kadeti: Michalovce – Považská Bystrica o 11.00 hod. v telocvični GPH.

Starší mini žiaci:

Sobota 8. apríla, kategória Starší mini žiaci, súťaž HK Východ: Michalovce – Spišská Nová Ves o 10.00 a 11.30 hod. v telocvični 7.ZŠ na Krymskej ulici.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí kadeti takmer prekvapili