Medveščak vlani v Bratislave vyhral, Murley bol pri tom

Americká posila Slovana Matt Murley (vprvao) v príprave proti Chabarovsku.
Americká posila Slovana Matt Murley (vprvao) v príprave proti Chabarovsku. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|3. sep 2014 o 18:07

Pred rokom sa na chorvátsky klub pozerali hokejoví fanúšikovia skepticky. Nováčik sa však hneď vo svojej prvej sezóne prebojoval do play off KHL, podobne ako Slovan rok predtým.

BRATISLAVA. Zaujímavosťou štvrtkového zápasu KHL Slovan – Medveščak Záhreb bude štart útočníka Matta Murleyho v drese domácich.

„Teším sa najmä na atmosféru na štadióne, ktorú už uznáva celá Európa. V Bratislave som si rýchlo zvykol, mesto som poznal už z minulosti,“ povedal Murley.

Slovan ho kupoval ako druhého najproduktívnejšieho hráča Medveščaku v minulej sezóne (v 52 zápasoch nazbieral 36 bodov za 16 gólov a 20 asistencií).

Medveščak sa pomenil

Murleyho bývalý tím sa takmer celý pomenil. Odišlo 19 hráčov, prišlo 18. „Dúfam, že v Bratislave sa mi bude dariť ako pred rokom,“ usmieval sa 34­ročný hokejista z mesta Troy v štáte New York.

Pred rokom sa podieľal gólom spolu s obrancom Kurtisom Fosterom na výhre Medveščaku v Bratislave 3:2. Obaja sa v lete stali posilami Slovana. Dvojmetrový bek Foster vo štvrtok pre zranenie nehrá.

„Murleyho sme kupovali ako útočníka do prvého útoku,“ povedal generálny manažér Maroš Krajči. Slovan mieri do play off, kde vlani stroskotal Medveščak v 1. kole na neskoršom finalistovi HC Lev Praha.

Nečakaná výmena

Chorvátsky klub sa spolieha na hráčov so skúsenosťami z NHL. Kanaďania Anthony Stewart, Andrew Murray a Jason Krog majú na konte viac ako 200 zápasov v NHL. Krog si dokonca s Anaheimom zahral aj vo finále Stanley Cupu.

Striedačku Medveščaku nečakane opustil mesiac pred začiatkom letnej prípravy tréner Mark French, hoci mal platnú zmluvu na ďalší rok.

Štyridsaťtriročný Kanaďan odcestoval do zámoria, kde sa dohodol na trojročnej zmluve s klubom juniorskej WHL Calgary Hitmen.

„Nebudem komentovať detaily nášho rozchodu, ale obe strany sa rozišli ako priatelia,“ uviedol na klubovom webe šéf Medveščaku Ranko Vučinič. Na Frenchovo miesto zakrátko prišiel Američan Chuck Weber.

Zápas vysiela naživo televízia Sport 2 o 19.00 h.

Kanaďania získali chorvátsky pas

Chorvátskymi občanmi sa stali Mark Katic, Andrew Murray, Mike Glumac a Mark Dekanich.

Štyria kanadskí hokejisti hrajúci KHL v drese Medveščaku Záhreb získali v stredu chorvátsky pas. V budúcnosti si tak môžu v rámci medzinárodných konfrontácií obliecť už aj reprezentačný dres balkánskej krajiny.

Menovite ide o štvoricu Mark Katic, Andrew Murray, Mike Glumac a Mark Dekanich. Spoločne s nimi tak má Medveščak v mužstve deväť Chorvátov, čím spĺňa nové nariadenie nadnárodnej súťaže.

Podľa neho musí mať klub v tíme minimálne 7 ruských hokejistov alebo rovnaký počet hráčov zo svojej krajiny. Informoval portál rsport.ru.

tasr

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Medveščak vlani v Bratislave vyhral, Murley bol pri tom