Mladí Poliaci si proti Slovákom veria. Chceme ukázať to najlepšie z nás, tvrdí tréner

SITA|15. jún 2017 o 18:50

Víťazstvo v úvodnom stretnutí môže výrazne podporiť naplnenie smelých ambícií domácich Poliakov.

LUBLIN. Tréner domácej poľskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Marcin Dorna si nechal pre seba základnú zostavu, ktorú pošle na trávnik od začiatku piatkového lublinského duelu základnej A-skupiny proti Slovensku (20.45 h) v úvodnom vystúpení oboch krajín na majstrovstvách Európy 2017 tejto vekovej kategórie.

Počas štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencie Poliakov v dejisku stretnutia rezonovali iné témy.

Vyrovnaný súboj

Predpokladaná základná zostava domáceho Poľska na zápas proti Slovensku:

Wrabel - Kedziora, Bednarek, Jach, Jaroszyňski - Dawidowicz, Linetty - Frankowski, Lipski, Kapustka - Stepiňski

"Veľmi sa tešíme na úvodný zápas, je to výzva. Verím, že uspejeme," povedal 37-ročný tréner a pokračoval: "Chceme ukázať to najlepšie z nás. Sústredíme sa teraz na zápas proti Slovensku, o ďalších cieľoch môžeme hovoriť neskôr. V takýchto dueloch je ťažké hľadať favorita, sú to vyrovnané súboje a rozhoduje veľa faktorov."

Víťazstvo v úvodnom stretnutí môže výrazne podporiť naplnenie smelých ambícií mužstva.

Stepiňski: Poznáme silné a slabé stránky Slovákov

Poznáme silné a slabé stránky Slovákov, oni poznajú nás. V dobe internetu nikto nie je anonymný, snažíme sa čo najlepšie pripraviť.


Mariusz Stepiňski, poľský reprezentant

"Verím, že budeme reprezentovať Poľsko najlepšie ako dokážeme. Nie je rozdiel medzi kategóriou do 21 rokov a seniorským výberom. Hráme pred domácimi fanúšikmi, v tom to bude iné než vlani na európskom šampionáte vo Francúzsku."

"Máme v mužstve hráčov, ktorí majú na konte sto či stopäťdesiat súbojov v najvyšších súťažiach a vedia, ako sa vyrovnať s tlakom," uviedol útočník FC Nantes Mariusz Stepiňski.

"Poznáme silné a slabé stránky Slovákov, oni poznajú nás. V dobe internetu nikto nie je anonymný, snažíme sa čo najlepšie pripraviť," dodal.

Stredopoliar Leicestru City Bartosz Kapustka počas sezóny neodohral veľa zápasov, na margo svojej fyzickej pripravenosti skonštatoval: "Na začiatku prípravy sme mali individuálnejší program, mohli sme doladiť to, čo bolo treba. Hrával som pravidelne za tím do 23 rokov; neobávam sa, že by som nebol pripravený."

Poliaci absolvovali vo štvrtok od 18.00 h v Arene Lublin oficiálny predzápasový tréning.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Poliaci si proti Slovákom veria. Chceme ukázať to najlepšie z nás, tvrdí tréner