McGregor je v životnej forme, avizuje jeho tréner

Adrián Mečiar|2. jan 2020 o 01:00

Po viac ako troch rokoch by sme sa mali dočkať dlhodobého návratu Conora McGregora na scénu. Jeho tréner John Kavanagh avizuje, že McGregor je v životnej forme.

Po viac ako troch rokoch by sme sa mali dočkať dlhodobého návratu Conora McGregora na scénu. Jeho tréner John Kavanagh avizuje, že McGregor je v životnej forme.

Posledné tri roky v živote a kariére Conora McGregora boli ako na hojdačke. Mediálne sa z neho stala absolútna svetová superhviezda, no výsledkovo sa veľmi nemá čím chváliť. Prehra v historickom boxerskom dueli a následne porážka v najväčšom súboji v dejinách UFC nie sú veľmi lichotivou vizitkou v porovnaní s úspechmi, ktoré McGregor nazbieral do konca roka 2016.

V ostatných rokoch sa McGregor sústredil na budovanie svojej značky. Marketing šiel na prvé miesto, prioritou bol najmä predaj whiskey Proper No. Twelve. A treba podotknúť, že hoci sa samozrejme nájde aj množstvo negatívnej kritiky, McGregorova whiskey zožala od uvedenia na trh celosvetový úspech.

Avšak časom, kedy sa McGregor sústreďoval na biznis, údajne aspoň na nejaký čas odzvonilo. Conor McGregor v závere uplynulého roka avizoval veľký návrat do oktagonu, ktorý aj bol oficiálne potvrdený. McGregor sa opäť predstaví v profesionálnom zápase už 18. januára. V Las Vegas sa stretne s ostrieľaným veteránom Donaldom Cerronem.

Duel proti Cerronemu by mal byť iba začiatočným bodom McGregorových nových plánov. Ír sa vraj chce znova prebojovať k opasku šampióna. Podľa zákulisných informácií by sa k titulu rád prepracoval ešte tento rok. V priebehu nasledujúcich dvanástich mesiacov by chcel vraj stihnúť tri zápasy.

McGregor mal vždy len tie najvyššie ciele. A aj keď viackrát celý svet presvedčil o tom, že je schopný potvrdzovania svojich vyhlásení, tentoraz mu niektorí príliš neveria. Často sa spochybňuje hlavne to, v akej forme sa McGregor vráti.

Naposledy sme ho v klietke videli v novembri 2018. Proti Khabibovi Nurmagomedovovi nepredviedol veľmi oslnivý výkon, lenže duely s Nurmagomedovom sú špecifické. Buď sa vám podarí to, čo ešte nikomu, alebo vás čaká tvrdá porážka. McGregor sa nevyhol druhej variante.

Zápas s Khabibom Nurmagomedovom teda nie je dobrým obrazom McGregorovej súčasnej výkonnosti. Vyše tri roky po jeho poslednom víťazstve nevieme, čoho je dnes schopný. Stratil niečo zo svojho čara? Dokáže stále kontrolovať vzdialenosť a načasovať svoje útoky takým štýlom, na aký sme boli u neho zvyknutí? Alebo mu sláva a všetok mediálny rozruch vzali čosi z toho, akým zápasníkom bol?

Toto sú otázky, na ktoré minimálne do 18. januára nebudeme vedieť odpovedať. Až dovtedy budeme môcť jedine špekulovať na základe signálov podobných tomu, ktorý včera svetu vyslal jeho tréner John Kavanagh. Ten na Nový rok vyzdvihol súčasnú formu svojho slávneho zverenca. 

„Prvý január a posledný tvrdý sparing pred odletom do Vegas je za nami. Úprimne môžem povedať, že toto je najlepšia forma, akú som u neho videl a ešte šesť mesiacov dozadu som si pritom nebol istý tým, že to je možné. Čaká vás skutočný zážitok, ja som len rád za to, že mám dobré miesto," odkázal Kavanagh prostredníctvom sociálne siete Twitter. 

McGregorov hlavný kouč teda avizuje, že írska superhviezda je viac než dobre pripravená. Avšak ako už bolo povedané, realitu sa dozvieme zhruba o dva týždne.

Foto: The Mac Life

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»McGregor je v životnej forme, avizuje jeho tréner