Marinčin strelil prvý gól: S Talianskom sa musíme zlepšiť

Obranca Martin Marinčin strelil Švédom prvý reprezentačný gól.
Obranca Martin Marinčin strelil Švédom prvý reprezentačný gól. (Autor: SITA)
TASR|16. máj 2014 o 23:19

Slovenské družstvo čakajú na MS v Minsku dva posledné zápasy základnej skupiny.

MINSK. Obranca Martin Marinčin strelil v piatkovom zápase so Švédskom svoj premiérový gól v reprezentačnom drese, veľkú radosť z neho však nemal. Slovenskí hokejisti totiž nestačili na súpera (1:3), tretíkrát na MS v Minsku prehrali a štvrťfinálové brány sa im opäť vzdialili.

Slovákom sa nevydarila najmä úvodná tretina, ktorú prehrali 0:2. V obrane si zle preberali súperových hráčov a fauly Ladislava Nagya potrestali Švédi dvoma presilovkovými gólmi.

"Švédi potvrdili, že sú veľmi dobrí korčuliari, radi sa maznajú s pukom. Napriek tomu sme s nimi pri rovnovážnom stave dokázali držať krok," povedal Marinčin.

Škoda Réwayovej šance

"V druhej tretine sme sa dokázali aj niekoľkokrát usadiť v ich útočnom pásme, mali sme aj šance, škoda, že nám to nešlo v koncovke. Keby to aspoň Martinovi Réwayovi padlo na konci zápasu, možno by sme si ešte vytvorili záverečný tlak," dodal obranca.

Zadák Edmontonu Oilers sa presadil v 30. minúte za stavu 0:2, keď jeho nahodenie od modrej čiary v končiacej sa presilovke prešlo aj so šťastím za chrbát brankára Andersa Nilssona.

Gól pôvodne pripísali Martinovi Réwayovi, ktorý sa snažil dotlačiť puk do bránky, no neskôr rozhodcovia zápis opravili a uznali zásah Marinčinovi. Puk mu z ľadu zobral na pamiatku masér.

V presilovkách sa môžme presadiť

"Ukázalo sa, že ak pri presilovkách budeme často strieľať a útočníci cloniť brankárovi vo výhľade, tak v nich môžeme byť úspešní," poznamenal Marinčin.

Po piatkovej prehre tak zostávajú Slováci so ziskom štyroch bodov na šiestej priečke v tabuľke A-skupiny. V sobotu o 19.45 SELČ ich čaká možno kľúčový zápas s Talianskom z hľadiska udržania sa v elitnej kategórii.

"Na duel so Švédmi treba čo najrýchlejšie zabudnúť a pripraviť sa zodpovedne na Talianov. Dôležité bude zlepšiť koncovku a premieňať presilovky," dodal Marinčin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Marinčin strelil prvý gól: S Talianskom sa musíme zlepšiť