Marián Hossa si Pittsburgh za súpera neželal

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: AP)
TASR|30. máj 2009 o 10:21

Slovenský hokejista Marián Hossa ani pred finále tohtoročnej play off zámorskej NHL nevie, či urobil dobre.

Detroit. Slovenský hokejista Marián Hossa ani pred finále tohtoročnej play off zámorskej NHL nevie, či urobil dobre, keď sa rozhodol po minulej sezóne opustiť Pittsburgh v prospech Detroitu. Oba tímy obstarajú aj v sezóne 2008/09 finále vyraďovačky a Hossa si môže splniť v novom klube sen o zisku Stanleyho pohára rovnako ako ľutovať, prečo v pensylvánskom klube nezostal.

Hossa bol v minulom roku hnacím motorom snáh Pittsburghu v play off, ktoré skončili až vo finále, kde im stopku vystavil Detroit. V lete michiganský tím prejavil záujem o kanoniera a ten povedal "áno" aj napriek tomu, že jeho zotrvanie v Pittsburghu by lemoval širší finančný rámec. Hossa videl Detroit ako tím, ktorý má najväčšiu šancu získať trofej aj v ďalšej sezóne.

"V lete som musel prijať ťažké rozhodnutie. Pravdupovediac, bolo to veľmi ťažké. V živote to už tak chodí, musíte sa rozhodnúť, dúfam, že som urobil správne," opísal pre nhl.com svoje pocity počas lanskej dovolenky Hossa, ktorý v Pittsburghu odmietol dlhodobý kontrakt v hodnote 49 miliónov dolárov. "Či ľutujem moje rozhodnutie zmeniť dres? Vôbec nie. Som vo finále so šancou vyhrať pohár. Ale či som si želal práve Pitttsburgh ako súpera, to je už náročnejšia otázka. Každopádne sú tu, lebo si zaslúžia byť tu, veď zdolali veľmi dobré tímy. Vyhrať nad nimi je veľká výzva," tešil sa na opätovnú konfrontáciu 30-ročný krídelník.

Zmena tímovej klímy Hossovi vôbec nepokazila gólovú produkciu. Chlapci z Motownu kráčali sebavedomo aj v play off, s Hossom v zostave môžu obhájiť titul, v ceste im bude stáť od sobotňajšej noci zrelšia "tučniacka kolónia" na čele so Sidneym Crosbym a Jevgenijom Malkinom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa si Pittsburgh za súpera neželal