Maradona sa pre dištanc nezúčastní na žrebovaní skupín na MS

TASR|1. dec 2009 o 16:54

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona sa v piatok nezúčastní na žrebovaní záverečného turnaja MS 2010.

KAPSKÉ MESTO.

Dôvodom je podľa informácie Medzinárodnej futbalovej federácie jeho dvojmesačný dištanc za arogantné a agresívne správanie sa v závere juhoamerickej kvalifikácie o postup šampionát v Juhoafrickej republike. Ako kouč argentínskej reprezentácie môže znova verejne vystupovať až od 15. januára budúceho roka.

"Nefiguruje na žiadnej delegačnej listine, takže sa na žrebovaní nemôže zúčastniť," povedala hovorkyňa FIFA. Napriek tomu sa objavili správy, že 49-ročný Maradona by chcel do Kapského Mesta pricestovať, ale ako súkromná osoba s vedomím, že bude mať prístup na žrebovací ceremoniál uzavretý.

Na lavičke argentínskeho národného výberu bude znova sedieť až 3. marca 2010, kedy "albi-celestes" odohrajú priateľský medzištátny zápas proti Nemecku v mníchovskej aréne Allianz.

Zaujímavosťou je, že práve v Nemecku už mal Maradona v roku 2006 nedorozumenie s FIFA: keďže nedostal dostatočný počet voľných vstupeniek pre svoju rodinu a priateľov, odmietol sa zúčastniť na otváracom ceremoniáli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Maradona sa pre dištanc nezúčastní na žrebovaní skupín na MS