Má dve olympijské medaily. Tureckej bežkyni pomohol doping

Elvan Abeylegesseová je aj dvojnásobnou striebornou medailistkou z olympijských hier v Pekingu.
Elvan Abeylegesseová je aj dvojnásobnou striebornou medailistkou z olympijských hier v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2015 o 12:30

Na OH v Pekingu získala dve strieborné medaily, rovnaký kov vybojovala aj na MS 2007. Teraz hrozí, že turecká bežkyňa Elvan Abeylegesseová o všetky úspechy príde.

ANKARA. Turecká atletická federácia potvrdila, že vytrvalkyňa Elvan Abeylegesseová je medzi 28 atlétmi, ktorí mali pozitívne antidopingové testy na základe opätovnej analýzy vzoriek z MS v Helsinkách 2005 a Osake 2007.

Ak tridsaťdvaročnú Turkyňu etiópskeho pôvodu potrestajú, príde o striebro z MS 2007 v behu na 10 000 m a tiež o dve striebra (5000 i 10 000 m) z pekinskej olympiády 2008.

Na päťtisícke sa na druhú priečku posunie Meseret Defarová z Etiópie, na bronzovú Keňanka Sylvia Kibetová. Na dvojnásobnej trati bude patriť striebro Američanke Shalane Flanaganovej, bronz Keňanke Linet Masaiovej.

Abeylegesseová je dvojnásobnou striebornou medailistkou z OH v Pekingu.

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) oznámila, že mená 28 hriešnikov zverejní až po ukončení celého vyšetrovacieho procesu.

Podľa tureckých médií bola Abeylegesseová pozitívna na steroid stanozolol. Bežkyňa obvinenia odmieta. Odhlásila sa zo všetkých súťaží a vraj požiadala o opätovnú analýzu svojich vzoriek z olympijských hier 2008 v Pekingu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Má dve olympijské medaily. Tureckej bežkyni pomohol doping