Stačil im aj titul, o postup nemali záujem. Opäť sa držia na čele

Vpravo v červenom Šimon Gajdoš (č. 6), vľavo Juraj Ďurina (7), ktorý doteraz nenavliekol na seba iný, ako kozárovský dres.
Vpravo v červenom Šimon Gajdoš (č. 6), vľavo Juraj Ďurina (7), ktorý doteraz nenavliekol na seba iný, ako kozárovský dres. (Autor: OFK)
Marián Dragúň|13. sep 2021 o 17:40

Lokomotíva ťahá na jednotku aj túto jeseň.

KOZÁROVCE. Úroveň futbalu v okrese Levice držia najmä dediny. Už dlhodobo účinkujú v tretej lige Veľké Ludince, ktorých dlhoročné účinkovanie v najvyššej regionálnej súťaži je priam zázrakom, veď reč je o dedinke s 1600 dušami.

V posledných sezónach sa pridala Kalná nad Hronom, no a okresné Levice sa predrali do treťoligovej spoločnosti v minulej sezóne. Ako nováčik sa ale krčia na dne tabuľky.

Práve Slovan Levice kedysi sledoval celý okres a ako druhý tím celoslovenskej druhej ligy aj celé futbalové Slovensko. Legendárna baráž o najvyššiu súťaž s ligovým Humenným však vyvoláva u levických nadšencov emócie ešte aj dnes.

Levický okres dnes zastupujú v krajských súťažiach ešte Šahy (IV. liga JV), v piatej lige Východ hrajú Podlužany a Želiezovce, no a v meste Tlmače už futbal zakapal.

Pýchou Tekova sú však najnovšie Kozárovce, ktoré tvrdia muziku v štvrtoligovej spoločnosti.

V barážovom dueli doma s Levicami by si trúfli

S postupom do tretej ligy koketovali v minulej „polovičnej“ sezóne aj dvojtisícové Kozárovce, pre ktoré to bol v štvrtej lige len štvrtý súťažný ročník. 

Kozárovčania vlaňajšiu IV. ligu Juhovýchod ZsFZ dlho viedli, v dramatickom finiši ich o dva body nakoniec preskočili práve okresné Levice, kým Lokomotíva dorazila do cieľa na druhom mieste.

Tri kolá pred koncom totiž prehrala v šlágri sezóny práve v Leviciach najtesnejšie 0:1, no väčším skratom Lokomotívy bola následná domáca remíza 2:2 s Patou.

„V prvom rade treba povedať, že my sme súťaž síce chceli vyhrať, no do tretej ligy by sme s najväčšou pravdepodobnosťou nešli,“ hovorí člen Výkonného výboru FK Lokomotíva Kozárovce Miloš Ďurovič.

„Ale najlepším scenárom pre nás by bolo, keby sme mali po poslednom kole rovnaký počet bodov s Levicami a v takom prípade by sa - podľa pravidiel v „pandemickej sezóne“ - hral rozhodujúci zápas o majstra štvrtej ligy u nás. Lenže v Leviciach sme v remízovom zápase nakoniec prehrali vyslovene nezaslúžene.“

Šanca na spomínaný barážový zápas však v Tekove stále žila i tak. Prišla však domáca strata dvoch bodov po remíze 2:2 s Patou. „V tom zápase sme my vyhrať jednoducho nemohli. ...a viac už k tejto téme nepoviem radšej nič. Je to za nami,“ váži každé slovo funkcionár Ďurovič.

Kozárovce opäť na čele súťaže

K dramatickému záveru vlaňajšej sezóny štvrtej ligy sa v skratke vrátil aj tréner FK Lokomotíva Kozárovce Miroslav Reischl. „Súťaž sme chceli vyhrať najmä kvôli našim priaznivcom, a aj keď sme neboli ďaleko od cieľa, nakoniec sa nám to nepodarilo.

Naozaj kľúčové boli zápasy v Leviciach a doma s Patou. Domáce Levice boli na lopte o čosi lepšie, no my sme tam zahodili tri dobré šance. Doma s Patou sme viedli 2:0 a mohli zvýšiť na trojgólový rozdiel. Nestalo sa tak, v druhom polčase sa hostia vypli ku kvalitnému výkonu a nakoniec aj vyrovnali na konečných 2:2.

Tieto dve stretnutia sme nezvládli výsledkovo, čo nás stálo nielen konečné prvé miesto, ale aj spomínaný barážový zápas, v ktorom by sme nastúpili proti Leviciam pred vlastnými fanúšikmi,“ obzrel sa dozadu Reischl.

„Pred sezónou nastala u nás pomerne značná obmena kádra, preto si musia určité veci ešte sadnúť, ale myslím si , že sme na správnej ceste,“ verí tréner vynovenému tímu.

Paradoxné pritom je, že k pomerne veľkým zmenám v kádri Kozároviec prichádza po historicky najúspešnejšej sezóne klubu. Z Vrábel doň prišiel skúsený Stanislav Husár, z Michala nad Žitavou mladý Šimon Gajdoš, zo Starého Tekova Adam Kováč, z Tekovských Nemiec Radovan Gáfrik, zo stredoslovenskej Žarnovice Lukáš Nitško, no a z Veľkých Ludiniec Patrik Marek.

„Až na zápas v Kolárove sme so štartom do sezóny spokojní, no zdá sa mi, že tohtosezónna štvrtá liga bude vyrovnanejšia, ako tá minulá,“ prejavuje rešpekt k súperom.

Keď sme chceli od trénera vlaňajšieho vicemajstra tip na favorizovanú päticu tímov, ktorá by si to mala rozdať o stupne víťazov, razom vymenoval skoro celú polovicu účastníkov.

Kozárovce už stihli doma zdolať Šahy (2:0), Kovarce (4:0) a Veľký Meder (3:0), z Tovarník doviezli za bezgólovú remízu bod, no a v Kolárove prehrali 1:2.

Uplynulú sobotu cestovali do spomínaného Štúrova a pri Dunaji vybojovali po víťazstve 2:0 ďalšie plusové body. „V prvom polčase mali domáci územnú prevahu a aj šance, no podržal nás brankár Michal Doležaj,“ začal s hodnotením.

A keď gólom do šatne opäť raz potvrdil strelecké kvality ostrostrelec Daniel Drienovský, Kozárovčania vycítili šancu. „Drienovský doklepol loptu do odkrytej brány po prihrávke Borčina a dovolím si povedať, že v druhom polčase sme boli o čosi lepší my,“ spokojne bilancuje tréner. „Domácich sme do šancí nepúšťali a hoci miestami nás aj tlačili, v posledných minútach sme ich dorazili gólom na 2:0.“

Po akcii Štefanku sa opäť presadil najlepší strelec mužstva a aj celej súťaže Daniel Drienovský (v šiestich zápasoch sedem gólov) a cesta domov tak ubiehala rýchlo.

„Myslím si, že najmä za druhý polčas sme si víťazstvo zaslúžili, na čom sme sa, nakoniec, zhodli aj s trénerom domácich,“ zakončil po zápase 6. kola IV. ligy JV MŠO Štúrovo – FK Lokomotíva Kozárovce (0:2) šťastnejší z trénerov Miroslav Reischl.

Ten síce zvykne krotiť emócie za každej situácie, no pred nasledujúcim domácim „dvojzápasom“ s Hurbanovom a hneď nato s Veľkými Lovcami musí sám tušiť, že jeho Lokomotívu čaká po roku opäť parádna jesenná jazda.

Bodaj by aj nie, keď sa môže oprieť nielen o správne namixovaný kolektív starších i mladších húževnatých futbalistov, či jedného z najlepších strelcov súťaže, ale aj o brankára, ktorý vychytal v prvých šiestich kolách až päťkrát nulu.

Kozárovciam aktuálne patrí priebežná druhá priečka za silným Gabčíkovom.

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK 1923 GabčíkovoŠK 1923 GabčíkovoŠK 1923 Gabčíkovo
30
24
6
0
95:10
78
V
V
R
V
V
2
FK TJ Lokomotíva KozárovceFK TJ Lokomotíva KozárovceFK TJ Lokomotíva Kozárovce
30
20
5
5
65:23
65
V
V
V
P
V
3
MŠK HurbanovoMŠK HurbanovoMŠK Hurbanovo
30
19
5
6
72:21
62
V
V
V
P
V
4
FC PataFC PataFC Pata
30
18
6
6
59:27
60
V
V
P
V
V
5
OFK TovarníkyOFK TovarníkyOFK Tovarníky
30
14
10
6
51:31
52
V
P
V
R
V
6
FK KolárovoFK KolárovoFK Kolárovo
30
14
7
9
48:43
49
V
V
R
V
R
7
TJ Veľké LovceTJ Veľké LovceTJ Veľké Lovce
30
10
9
11
38:40
39
P
P
R
V
V
8
ŠK BešeňovŠK BešeňovŠK Bešeňov
30
10
7
13
33:53
37
P
V
P
V
P
9
MŠK - Thermál Veľký MederMŠK - Thermál Veľký MederMŠK - Thermál Veľký Meder
30
10
5
15
44:47
35
P
R
V
P
P
10
MŠO ŠtúrovoMŠO ŠtúrovoMŠO Štúrovo
30
9
7
14
51:55
34
P
P
V
P
P
11
OFK KovarceOFK KovarceOFK Kovarce
30
9
6
15
30:55
33
P
P
R
V
P
12
Športový klub NesvadyŠportový klub NesvadyŠportový klub Nesvady
30
9
4
17
36:73
31
P
V
P
R
V
13
FC NededFC NededFC Neded
30
9
4
17
40:81
31
P
P
V
P
P
14
TJ Družstevník Dvory nad ŽitavouTJ Družstevník Dvory nad ŽitavouTJ Družstevník Dvory nad Žitavou
30
8
5
17
45:54
29
V
P
P
V
P
15
Futbalový klub Slovan ŠahyFutbalový klub Slovan ŠahyFutbalový klub Slovan Šahy
30
4
12
14
31:52
24
V
R
P
P
R
16
ŠK TvrdošovceŠK TvrdošovceŠK Tvrdošovce
30
2
4
24
24:97
10
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Stačil im aj titul, o postup nemali záujem. Opäť sa držia na čele