Šilhavý nominoval na zápasy so Slovenskom a Ukrajinou. Po roku sa vracia Čelůstka

Jaroslav Šilhavý, tréner ČR.
Jaroslav Šilhavý, tréner ČR. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. okt 2018 o 12:05

V nominácii chýbajú zranení Suchý, Kalas či Darida a Kopic.

PRAHA. Deň po tom, čo tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák oznámil nomináciu na blížiace sa októbrové stretnutia jeho zverencov - duel proti Česku (13. 10. o 15.00 h SELČ v Trnave)

v 1. skupine v rámci B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 a medzištátny prípravný zápas proti Švédsku (16. 10. o 20.45 h v Štokholme), zverejnil menoslov hráčov svojho tímu aj nový tréner ČR Jaroslav Šilhavý.

Nástupca Karla Jarolíma nominoval na derby proti Slovákom a ďalšie stretnutie Ligy národov s Ukrajincami 21-členný káder.

V ňom síce chýbajú zranení stopéri Marek Suchý, Tomáš Kalas či stredopoliari Vladimír Darida a Jan Kopic, ale po roku sa vracia do národného tímu obranca Ondřej Čelůstka a po dvoch rokoch David Pavelka.

"Chceme mužstvo spoznať a vidieť, ako sa prejaví v náročných zápasoch. Budujeme ho predovšetkým s perspektívou k možnej účasti na ME. Najbližšie vystúpenia na Slovensku i Ukrajine budú náročné, ale verím, že v nich obstojíme," uviedol Šilhavý na stredajšej tlačovej konferencii.

Jeho vyjadrenia priniesla oficiálna stránka FAČR.

Nominácia českej futbalovej reprezentácie:

Brankári: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík

Obrancovia: Jakub Brabec, Ondřej Čelůstka, Theodor Gebre Selassie, Lukáš Hejda, Pavel Kadeřábek, Filip Novák, Radim Řezník

Stredopoliari: Antonín Barák, Bořek Dočkal, Josef Hušbauer, Jakub Jankto, David Pavelka, Tomáš Souček, Josef Šural, Matěj Vydra, Jaromír Zmrhal

Útočník: Michael Krmenčík, Patrick Schick

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Šilhavý nominoval na zápasy so Slovenskom a Ukrajinou. Po roku sa vracia Čelůstka