Žreb rozhodol. Trio Slovákov v Plzni čaká slávny Real Madrid

Marek Hamšík (vľavo) so svojím Neapolom vyzve aj Liverpool či PSG.
Marek Hamšík (vľavo) so svojím Neapolom vyzve aj Liverpool či PSG. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. aug 2018 o 19:05

Obhajcom trofeje je Real Madrid.

MONAKO. Slovenský reprezentant Marek Hamšík si v drese talianskeho klubu SSC Neapol zahrá v skupinovej fáze futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 v základnej C-skupine proti francúzskemu Parížu St. Germain, vlaňajšiemu finalistovi anglickému FC Liverpool a srbskej Crvenej zvezde Belehrad.

Rozhodol o tom štvrtkový podvečerný žreb v auditóriu Grimaldi Forum v Monaku.

Slovenské trio proti obhajcovi

Ďalší slovenský účastník skupinovej fázy najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Milan Škriniar bude mať možnosť vo farbách talianskeho Interu Miláno v B-skupine postaviť sa proti katalánskemu veľkoklubu FC Barcelona, anglickému Tottenhamu Hotspur a holandskému PSV Eindhoven.

5

Slovákov sa predstaví v skupinovej fáze Ligy majstrov 2018/2019.

Slovenské trio Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Roman Procházka v českom klube Viktoria Plzeň sa predstaví v G-skupine proti španielskemu obhajcovi prvenstva Realu Madrid, talianskemu AS Rím a ruskému tímu CSKA Moskva.

Zaujímavé budú boje aj v H-skupine, v ktorej sa nachádzajú taliansky šampión Juventus Turín, anglický vicemajster Manchester United, španielsky FC Valencia a švajčiarsky Young Boys Bern.

Žreb vykonal riaditeľ súťaží pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA) Giorgio Marchetti, pomáhali mu uruguajský futbalista Diego Forlán a Brazílčan Kaká.

Finále bude v Madride

V ôsmich štvorčlenných skupinách Ligy majstrov 2018/2019 sa predstaví 32 mužstiev. Úvodné kolo hlavnej fázy je na programe 18. a 19. septembra.

Ďalšími hracími dňami sú 2. a 3. október, 17. a 18. október, 23. a 24. október, 6. a 7. november, 27. a 28. november, 11. a 12. december.

Žreb osemfinále (prvé zápasy 12., 13., 19. a 20. februára 2019, odvety 5., 6., 12. a 13. marca 2019) sa uskutoční 17. decembra v Nyone.

Finálový duel je na programe 1. júna 2019 na madridskom štadióne Wanda Metropolitano, domovskom stánku Atlética Madrid.

Najlepším brankárom sa stal Navas

Hráči Atlética sa predstavia v A-skupine po boku nemeckej Borussie Dortmund, francúzskeho AS Monaco a belgického klubu FC Bruggy.

Prvenstvo v súťaži obhajuje španielsky Real Madrid, ktorý je s trinástimi titulmi rekordérom najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

Ešte pred samotným žrebom dostal Keylor Navas (Real Madrid) cenu pre najlepšieho brankára minulého ročníka Ligy majstrov.

Najlepším obrancom sa stal Navasov tímový spoluhráč Sergio Ramos. Najlepším záložníkom je ďalší hráč Realu Madrid, Luka Modrič.

Súťaž útočníkov ovládol dnes už bývalý hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo, ktorý pred touto sezónou prestúpil do Juventusu Turín.

Liga majstrov 2018/2019 - žreb skupinovej fázy:

Skupina A:

1.Atlético Madrid
2.Borussia Dortmund
3.AS Monako
4.Club Brugge

Skupina B:

1.FC Barcelona
2.Tottenham Hotspur
3.PSV Eindhoven
4.Inter Miláno

Skupina C:

1.PSG
2.Neapol
3.Liverpool
4.Crvena Zvezda

Skupina D:

1.Lokomotiv Moskva
2.FC Porto
3.Schalke 04
4.Galatasaray

Skupina E:

1.Bayern Mníchov
2.Benfica
3.Ajax Amsterdam
4.AEK Atény

Skupina F:

1.Manchester City
2.Šachtar Doneck
3.Olympique Lyon
4.Hoffenheim

Skupina G:

1.Real Madrid
2.AS Rím
3.CSKA Moskva
4.Viktoria Plzeň

Skupina H:

1.Juventus Turín
2.Manchester United
3.Valencia FC
4.Young Boys Bern

Ohlasy na žreb skupinovej fázy Ligy majstrov:

Harry Kane (útočník Tottenhamu Hotspur, twitter): "Nemôžem sa dočkať ďalších veľkých zápasov v Európe. Je načase vylepšiť výsledky z minulej sezóny."

Carlo Ancelotti (tréner Neapola, oficiálny web SSC): "Dostali sme veľmi náročnú skupinu s dvoma favoritmi na celkový triumf v LM, ale som si istý, že proti nám to budú mať ťažké."

Massimiliano Allegri (tréner Juventusu Turín, twitter): "Bude to ťažká skupina s kvalitnými mužstvami, ktoré majú tradíciu a bohatú históriu, ale pre nás je to nová výzva."

Sme v zložitej skupine. Nečakali sme, že to bude také náročné, ale máme dostatok času sa na súperov pripraviť, aby sme podali čo najlepšie výkony.


Javier Zanetti, viceprezident Interu Miláno

Adolf Šádek (generálny manažér Viktorie Plzeň, UEFA): "Myslím si, že sa naplnia sny mnohých generácií futbalistov a fanúšikov v Plzni. Víťaz Ligy majstrov prichádza do nášho mesta, znie to ako z rozprávky."

Luciano Favre (tréner Borussie Dortmund, UEFA): "Je to náročný žreb so silnými súpermi. Najmä Atlético Madrid je veľmi skúsený a dobre organizovaný tím. AS Monaco zase zvíťazilo nad Manchestrom City pred dvomi rokmi a postúpilo až do semifinále.

Bruggy majú silnú tímovú súdržnosť. Belgická reprezentácia ukázala aký silný vie byť ich futbal. Bude to pre nás veľmi ťažké."

Javier Zanetti (viceprezident Interu Miláno, UEFA): "Sme v zložitej skupine. Nečakali sme, že to bude také náročné, ale máme dostatok času sa na súperov pripraviť, aby sme podali čo najlepšie výkony.

V Barcelone nie je všetko o Messim, majú veľa kvalitných hráčov, ktorí dokážu otočiť priebeh stretnutia. Takéto tímy nám len môžu pomôcť zdokonaliť sa."

Nasser Al-Khelaifi (prezident PSG, UEFA): "Myslím si, že to nebudeme mať ľahké, ale sme PSG. Musíme byť pripravení čeliť akémukoľvek družstvu. Dúfam, že to budú úžasné zápasy pre našich fanúšikov.

Naša skupina je podľa mňa najťažšia, ale budeme tvrdo pracovať a pripravíme sa zodpovedne na každý jeden zápas."

Jürgen Klopp (tréner FC Liverpool, UEFA): "PSG je jeden z najzaujímavejších tímov na svete. Myslím si, že ich tohtoročným cieľom bude vyhrať LM, takže to budú dva veľmi dobré zápasy.

Nad Neapolom sme zvíťazili už v príprave, ale je mi jasné, že teraz to už bude o niečom úplne inom. Zápas CrvenejZvezdy som pozeral včera večer, teším sa na tú atmosféru.“

Thomas Müller (útočník Bayernu Mníchov, UEFA): "Mohlo to byť aj horšie. Nesmieme však podceniť ani jeden zápas, ak chceme triumfovať.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Žreb rozhodol. Trio Slovákov v Plzni čaká slávny Real Madrid