Lakers získali k Bryantovi ďalšiu veľkú posilu

Z veľkých rivalov Kobeho Bryanta a Rona Artesta sa stali spoluhráči.
Z veľkých rivalov Kobeho Bryanta a Rona Artesta sa stali spoluhráči. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. júl 2009 o 09:32

Na basketbalovom trhu s voľnými hráčmi v NBA sa črtá prvý pohyb, ktorý pred jeho otvorením málokto predpokladal.

HOUSTON. Houstonu sa už nepodarí udržať v kádri Rona Artesta, pretože 29-ročný krídelník sa dohodol na zmluve s úradujúcim šampiónom Los Angeles Lakers.

V hre je zmluva na tri roky za 18 miliónov dolárov. Počas svojej jedinej sezóny v Rockets si najlepšie brániaci hráč NBA za rok 2004 zarobil 7,4 milióna dolárov. Prezentoval sa v nej priemermi 17,1 bodu, 5,2 doskoku a 3,3 asistencie. "Chce získať víťazný prsteň. Ron je víťazný typ a veľký pracant. Hľadali sme tím, ktorý by mu najviac sedel, kde by dokázal zhodnotiť svoje kvality. Pretože v takom prostredí predvádza najlepší basketbal," povedal Bauman a jeho klient prostredníctvom krátkej textovej správy pre ESPN.com reagoval slovami: "Som šťastný, že môžem povedať: Idem do Los Angeles."

Pre Rockets bude Artestovo rozhodnutie ďalšou komplikáciou pred sezónou, v ktorej minimálne na jej začiatku nemôžu počítať s dvojicou zranených opôr Jao Ming, Tracy McGrady. Artesta získali iba pred rokom v rámci výmeny so Sacramentom.

Spojenie Artesta s Kobem Bryantom môže narušiť aj plány dvojice krídelníkov Lakers Trevora Arizu a Lamara Odoma, ktorí ako voľní hráči zrejme neuvažovali o možnosti, že by opustili majstrovský tím.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Lakers získali k Bryantovi ďalšiu veľkú posilu