Ľad mäkne na MS na kašu, nič sa nerieši

(Autor: SME - Vladimír Šimíček)
Vojtech Jurkovič|2. máj 2011 o 21:44

Hokejisti stále hundrú na nízku kvalitu ľadu. Organizátori šampionátu vraj nedostali žiadnu oficiálnu šťažnosť.

Hokejisti stále hundrú na nízku kvalitu ľadu. Organizátori šampionátu vraj nedostali žiadnu oficiálnu šťažnosť.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti nie sú ani po druhom zápase na šampionáte spokojní s kvalitou ľadu v novej aréne. A nesťažujú sa iba Slováci. Ľad nechválili ani českí hokejisti, či ruský brankár Jevgenij Nabokov.

Od kapitána Pavla Demitru po brankára Jaroslava Haláka sa opakujú vety, že ľad mäkne a puky z hokejok odskakujú. Vždy však dodajú, že podmienky sú rovnaké pre oba tímy.

Najbadateľnejšie je to v okolí bránok a pri striedačkách, kde sa pri častom brzdení tvoria kašovité nánosy, v ktorých puky strácajú predpokladanú dráhu pohybu.

„Nekvalitný ľad je vždy nevýhodnejší pre mužstvo, ktoré sa snaží tvoriť a má technickejších hráčov. Cítili sme to najmä pri presilovkách. Puky nám v rozhodujúcich chvíľach odskakovali,“ povedal útočník Michal Handzuš.

Obranca Peter Podhradský má z ľadu rovnaký pocit ako brankár Halák. „Vydrží desať minút, potom mäkne vplyvom tepla zaplnenej haly. Vo večerných zápasoch je to zreteľnejšie.“

Generálny sekretár zväzu Ján Taraba sledoval včerajší tréning slovenského tímu na vedľajšej ploche, kde je vzduch nad ľadom chladnejší a samotná plocha kvalitnejšia. „Neriešime to. Priznám, že je to posledná vec, ktorou by sme sa mali zvlášť zaoberať.“

Snaha získať odbornejšie vysvetlenie, možno aj optimistickú prognózu priamo od prevádzkara zimného štadióna, stroskotala na nesúhlase riaditeľky pre styk s médiami Michaely Grendelovej.

„Organizačný výbor nedostal žiadne sťažnosti zo strany tímov. Ľad podľa neho vyhovuje smerniciam Medzinárodnej hokejovej federácie,“ informovala Grendelová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ľad mäkne na MS na kašu, nič sa nerieši