Cyprus senzačne zdolal favorita, Chorváti sa dostali na čelo skupiny

Futbalisti Cypru sa tešia z gólu Ioannisa Pittasa.
Futbalisti Cypru sa tešia z gólu Ioannisa Pittasa. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. mar 2021 o 20:00

Dôležité víťazstvo dosiahli aj Slováci.

AKTUALIZOVANÉ o 23:05

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti si pripísali prvé víťazstvo v kvalifikácii MS 2022. V Trnave zdolali dovtedy stopercentné Rusko tesne 2:1. 

Hostia síce v druhom polčase reagovali na presnú hlavičku Milana Škriniara, ale v 74. minúte rozhodol o triumfe Slovákov Róbert Mak. 

Vďaka zisku troch bodov sa Slováci dostali na tretie miesto tabuľky, pričom na vedúce duo Chorvátsko - Rusko strácajú len jeden bod. 

Rozhodli striedajúci hráči

Chorváti sa dostali na čelo tabuľky vďaka výhre 3:0 nad Maltou. 

Favorit si v prvom polčase nevypracoval vyloženú príležitosť. V úvode sa síce dostal za obranu hostí Nikola Vlašič, dokázal si zaseknúť obrancu, ale zakončenie mu nevyšlo podľa predstáv.

O niečo bližšie ku gólu bol v 14. minúte Mario Pašalič, ale po jeho hlavičke lopta dopadla oblúčikom iba na vzdialenejšiu spojnicu.

Vzápätí mali veľkú možnosť aj Malťania, keď Juranovič zasiahol vo vlastnej šestnástke loptu rukou, no rozhodcovia si priestupok nevšimli.

Chorváti zlomili súpera až v druhom polčase. V 54. minúte prišiel na trávnik Ivan Perišič a stačilo mu osem minút, aby otvoril skóre, keď si dobre nabehol na center ďalšieho striedajúceho Bornu Barišiča.

V 75. minúte zahral rukou v pokutovom území Pepe, tentoraz to rozhodcom neuniklo a Luka Modrič z penalty pridal poistku.

Chorváti pridali v závere ja tretí gól, skóre uzavrel opäť striedajúci Josip Brekalo.

Cyperčania šokovali favorita 

V ďalšom zápase H-skupiny hráči Cypru dosiahli prvé víťazstvo v kvalifikácii, keď zdolali v Nikózii Slovinsko 1:0.

O triumfe domácich rozhodol gól Ioannisa Pittasa. V 42. minúte sa uvoľnil na hranici šestnástky a prudkou strelou nedal šancu Janovi Oblakovi.

Pittas mal veľké gólové šance aj v súboji proti Slovensku, ale v záverečných minútach jeho dve zakončenia zlikvidoval brankár Martin Dúbravka.  

Cyprus v druhom polčase veľmi dobre bránil tesný náskok a nedovolil súperovi dostať sa do vyloženej šance. V defenzíve hostí nastúpil na poste stopéra Kenan Bajrič z ŠK Slovan Bratislava.

Kvalifikácia MS 2022 - H-skupina: 

Slovensko - Rusko 2:1 (1:0)

Góly: 39. Škriniar, 74. Mak - 71. Fernandes, ŽK: Hromada - Žemaletdinov, Dzjuba

Rozhodovali: Del Cerro Grande - Yuste, Barbero (Šp.)

Slovensko: Kuciak - Pekarík (90.+ Pauschek), Šatka, Škriniar, Hubočan - Kucka, Hromada (61. Hrošovský) - Koscelník, Duda, Mak (76. Ďuriš) - Schranz (90.+ Strelec)

Rusko: Šunin - Fernandes, Semjonov, Džikija, Kudrjašov - Golovin, Ozdojev, Kuzjajev - Žemaletdinov (58. Mirančuk), Dzjuba, Žirkov (46. Mostovoj, 65. Sobolev)

Chorvátsko - Malta 3:0 (0:0)

Góly: 62. Perišič, 76. Modrič (z 11 m), 90. Brekalo

Chorvátsko: Livakovič - Juranovič, Vida, Čaleta-Car, Melnjak (57. Barišič) - Kovačič, Badelj (54. Modrič) - Pašalič (54. Brekalo), Vlašič, Oršič (78. Lovrič) - Budimir (54. Perišič).

Malta: Bonello - Shaw, Pepe, Borg (67. Muscat) - Mbong (67. Corbalan), Guillaumier, Kristensen (81. Gambin), Camenzuli - Teuma, Pisani (62. Grech) - Satariano (46. Nwoko)

Cyprus - Slovinsko 1:0 (0:0)

Gól: 42. Pittas

Cyprus: Michail - Antoniou, Soteriou, Kousoulos, Laifis, N. Ioannou - Pittas, Kastanos (60. Ch. Kyriakou), Artymatas (90.+3 Gogic), Papoulis (82. Loizou) - Sotiriou (90.+3 Elia)

Slovinsko: Oblak - Stojanovič, Blažič, Bajrič, Balkovec (81. Kouter) - Lovrič (81. Zahovič), Bijol (58. Črnigoj), Kurtič, Zajc (46. Bohar) - Iličič, Kramer (58. Vučkič)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Cyprus senzačne zdolal favorita, Chorváti sa dostali na čelo skupiny