Krásna končí, tretia futbalová liga bude bez nej

Sportnet|13. júl 2016 o 00:00

Na začiatku júna eufória, víťazné cigary, výbuchy sektu i radosti. Teraz prišlo kruté vytriezvenie.

Na začiatku júna eufória, víťazné cigary, výbuchy sektu i radosti. FK Krásna sa stala víťazom najvyššej regionálnej súťaže s právom po prvykrát v histórii postúpiť do druhej najvyššej súťaže.

KOŠICE. Vznikali smelé plány s rekonštrukciou štadióna v snahe vytvoriť adekvátne podmienky pre úspešné účinkovanie v nej.

V druhej polovici júna prišlo vytriezvenie a klub z mestskej časti Košíc na pravej strane Hornádu prenechal postupovú miestenku druhým Lipanom a sám podal prihlášku opäť do najvyššej regionálnej súťaže.

Príprava sa začala v normálnom režime, no čosi sa povetrím vznášalo. Až v utorok ráno „padla klec“ a ambiciózny klub definitívne končí.

Či je táto novinka pravdivá, nevedel potvrdiť ani šéf sekretariátu VsFZ Marcel Eperješi: „Nechcem sa vyjadrovať k neoficiálnym verziám, i keď aj ku mne sa niečo dostalo. Avšak, na papier to ešte nik nedal. Ak by to bola pravda, musím so smútkom konštatovať, že Krásna by bola prvým vypadávajúcim celkom súťaže, lebo termín na odstúpenie trval iba do desiateho júla. Neprichádza teda do úvahy jej nahradenie iným celkom. To znamená, že sa už nebude hrať žiadna kvalifikácia, o ktorej sa po skončení posledného ročníka aj uvažovalo.“

Nikto sa nevyjadruje, hráči odchádzajú

Hľadali sme zodpovedných z dotknutého klubu, ale ani starosta mestskej časti, ani prezident klubu telefóny na dovolenkách nepreberali.

Z hodnoverných zdrojov iba vieme, že hráči Krásnej sa rozpŕchli po iných kluboch, kde si budú chcieť predĺžiť futbalovú kariéru.

Napríklad brankár Richard Novák takmer definitívne druhú ligu hrať bude, lebo si oblečie dres bardejovského Partizána.

Ostatní to skúšajú v ďalších treťo a štvrtoligových kluboch na východe. Ako najfrekventovanejšie stanice sa spomínajú Trebišov, V. Horeš, V. Opátske, V. Folkmar a Medzev.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Krásna končí, tretia futbalová liga bude bez nej