Kraayeveldová a Šujanová v budúcej sezóne v USK Praha

SITA|10. jún 2009 o 11:46

Družstvo českého šampióna v basketbale žien USK Praha posilní podľa ibasket.cz dvojica krídelníčok.

PRAHA. Družstvo českého šampióna v basketbale žien USK Praha posilní podľa ibasket.cz dvojica krídelníčok, ktoré v minulom ročníku pôsobili pod slovenskými košmi - Američanka Cathrine Kraayeveldová a Češka Edita Šujanová.

Dvadsaťsedemročná 191 cm vysoká Kraayeveldová, ktorá môže hrať pod košom ako pivotka, ale aj ako vysoká krídelníčka, odohrala minulú sezónu v tíme slovenského majstra Maximy Broker Košice. Tam pôsobila do vypadnutia Maximy Broker z Euroligy v januári, potom sa vrátila do USA a späť do Košíc prišla na finálové zápasy slovenskej extraligy. V lete pravidelne hráva vo WNBA, aktuálnu sezónu začala v New York Liberty. Američanku čaká v drese pražských vysokoškoláčok už štvrtá sezóna v Eurolige, prvé dve absolvovala v belgickej Dexii Namur.

Česká reprezentantka Edita Šujanová bola oporou tretieho tímu slovenskej extraligy Inpek UKF Nitra, v ktorého farbách vybojovala aj triumf v Stredoeurópskej lige. Dvadsaťštyriročná 188 cm vysoká rodáčka z Vyškova strávila posledné tri sezóny pod Zoborom. Na poslednú chvíľu vypadla z kádra reprezentačného trénera Milana Veverku na majstrovstvá Európy v Lotyšsku. Pred dvoma rokmi na ME v Taliansku, ako aj na pekinskej olympiáde bola súčasťou českého národného tímu.

Obe hráčky by mali nahradiť v pražskom tíme jeho bývalú kapitánku Michaelu Ferančíkovú, ktorá po zisku českého majstrovského titulu v minulej sezóne ukončila kariéru.

Vážne ambície USK Praha v Eurolige potvrdzuje aj uzavretie zmluvy s lotyšskou pivotkou Zane Tamaneovou, ktorá má tiež skúsenosti z WNBA a v uplynulom ročníku hrala za ruskú Nadeždu Orenburg. Dva metre vysoká dvadsaťpäťročná pivotka reprezentuje v súčasnosti v rodnej Rige na európskom šampionáte domáce Lotyšsko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kraayeveldová a Šujanová v budúcej sezóne v USK Praha