Košická športová týždňovka

Jana Čepelová.
Jana Čepelová. (Autor: tasr)
Sportnet|5. máj 2017 o 00:00

Čo sa udialo za týždeň vo svete športu.

Grizzly živia nádej na extraligu

Futsalisti Grizzly Slovakia Košice stále živia nádej na zisk druhého barážového miesta, ktoré by im zaručovalo postup do extraligy.

V šlágri ôsmeho kola privítali pred týždňom na domácej palubovke lídra z Lučenca. Domácim vyšiel výborne prvý polčas a na prestávku išli s jednogólovým náskokom.

Po nej však Lučenec dokázal dvoma gólmi otočiť skóre na 2:3 a zdalo sa, že body potrebné na udržanie postupových nádejí Košičania nezískajú.

Aspoň jeden, ktorý môže byť v konečnom účtovaní rozhodujúci, napokon svojím druhým gólom v zápase pol minúty pred koncom vybojoval Jakub Kofčák.

„Chceli sme ich aktívne napádať, v prvom polčase sa nám to ako tak darilo, vytvárali sme si aj šance, škoda, že sme ich nepremenili. Som rád, že sme to nakoniec dotiahli do remízy a určite ešte v posledných dvoch zápasoch zabojujeme o postup,“ povedal po zápase dvojgólový košický strelec.

Aj on, aj jeho spoluhráči si uvedomujú, že pre postup musia zvládnuť už najbližší víkendový zápas v Banskej Bystrici, ktorá je zatiaľ na druhom postupovom mieste. Košičania ju v prípade víťazstva preskočia.

Prehra v boji o prvú priečku

Jednogólovú prehru v priamom súboji o prvé miesto v tabuľke III. ligy Východ zaznamenalo na trávniku Slavoja Trebišov pred necelým týždňom v nedeľu Vyšné Opátske.

Jediný gól inkasovali už v 6. minúte zápasu z pokutového kopu.

Opátske tak prerušilo sériu siedmich zápasov bez prehry. Novú môžu jeho hráči začať už v sobotu 6. mája, keď na domácom trávniku privítajú o 16.30 Sabinov.

Košičania na MS

Do záverečnej nominácie reprezentačného trénera Zdena Cígera pre začínajúce majstrovstvá sveta v Nemecku sa napokon dostali aj dvaja hráči HC Košice.

Atmosféru hokejového sviatku prvý raz v kariére okúsia útočník Jakub Suja a obranca Eduard Šedivý, ktorí patria medzi deviatku nováčikov v mužstve.

Okrem nich sú vo výbere pre majstrovstvá sveta aj ďalší siedmi hráči s dlhšou či kratšou minulosťou v košickom drese – brankári Július Hudáček a Ján Laco, obranca Adam Jánošík a útočníci Tomáš Hrnka, Vladimír Dravecký, Marcel Haščák, Michel Miklík a Pavol Skalický.

Čepelovej semifinále

Po niekoľkých mesiacoch si Košičanka Jana Čepelová pripísala výraznejší výsledok na hlavnom ženskom tenisovom okruhu WTA Tour, keď sa na minulotýždňovom turnaji v Istanbule prebojovala až do semifinále.

Po vyradení turnajovej štvorky Kanaďanky Eugenie Bouchardovej v 1. kole, zvíťazila aj nad Španielkou Sarou Sorribes-Tormovou a vo štvrťfinále otočila zápas proti 16-ročnej ukrajinskej tenistke Dajane Jastrembskej.

V semifinále ju po výsledku 0:2 (2:6, 3:6) zastavila turnajová jednotka, Jelena Svitolinová z Ukrajiny.

Po Istanbule sa Košičanka presunula na turnaj do Prahy, na ktorom ako držiteľka voľnej karty vypadla už v prvom kole s chorvátskou teniskou Annou Konjuhovou.

Istanbulské semifinále prinieslo Čepelovej posun o 12 miest vo svetovom rebríčku, v ktorom figuruje na 85. mieste a stala sa aktuálnou slovenskou dvojkou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Košická športová týždňovka