Košičanky začali v pohári FIBA úspešne, vyhrali o pätnásť bodov

Lucia Kupčíková (vľavo) z Košíc zakončuje na kôš v zápase proti Miškovcu.
Lucia Kupčíková (vľavo) z Košíc zakončuje na kôš v zápase proti Miškovcu. (Autor: SITA)
Sportnet|26. okt 2016 o 20:25

Slovenské šampiónky si poradili so súperkami z maďarského Miškovca.

EP FIBA basketbalistiek - D-skupina:

Good Angels Košice (SR) - Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) 82:67 (41:34)

Najviac bodov: Jurčenková 17, Oblaková 16, Bálintová 14, Baughová 9 - Rasheedová 26, Jovanovičová 17, Szécsiová 15

Štvrtiny: 18:17, 23:17, 18:20, 23:13

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice úspešne vstúpili do nového ročníka Európskeho pohára FIBA.

V základnej D-skupine tejto európskej súťaže číslo dva slovenské majsterky zdolali na domácej palubovke hráčky maďarského tímu Aluinvent DVTK Miškovec 82:67 (41:34).

V Angels aréne sa v stredu hralo vyrovnané stretnutie, v ktorom vyšli hráčkam slovenského majstra závery oboch polčasov.

Zverenkyne trénera Petra Jankoviča sa najbližšie v EP FIBA predstavia vo štvrtok 3. novembra na palubovke tureckého tímu Yakin Dogu Üniversitesi.

Po polčase o sedem

Košičanky v úvode prehrávali 2:5 a vzápätí viedli 7:5.

Takmer celý prvý polčas bol vyrovnaný s množstvom chýb na oboch stranách. Až v záverečných dvoch minútach hráčky Good Angels ušli súperkám na rozdiel deviatich bodov (39:30) a do kabín išli so sedembodovým náskokom (41:34).

Basketbalistky Košíc začali víťazne: fotogaléria

7.11.2016

Maďarky sa v úvode tretej štvrtiny dotiahli na tri body (45:42).

Tri minúty pred koncom tretej desaťminútovky zásluhou Rasheedovej a Jovanovičovej išli ešte raz aj do vedenia (51:52).

Rozhodli v závere

Potom nasledovala šesťbodová šnúra Košičaniek, ale zďaleka to nebol rozhodujúci náskok. Definitíva pre domáce hráčky nebola ani po trojke Bálintovej päť a pol minúty pred koncom, ktorou zvýšila na 70:60.

V závere sa košické hráčky viackrát presadili spod koša a snaživé Maďarky už nemali sily na dostatočnú odpoveď. Trojka Oblakovej pol minúty pred koncom na 80:67 znamenala definitívny koniec nádejí hostiek.

Hlasy po zápase:

Peter Jankovič, tréner Good Angels: "Najmä úvod bol z našej strany veľmi nervózny. V prvých troch štvrtinách sa hráčky trápili hlavne samy so sebou. Napokon sme to, našťastie, zvládli. Chcel by som sa dievčatám poďakovať, že bojovali, aj keď sa im nedarilo. Veľmi chceli zvíťaziť, triumf je pre nás dôležitý."

Anna Jurčenková, Good Angels: "Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo vyhrať. Spočiatku sme boli veľmi nervózne - a to sa prejavilo v stratách mnohých lôpt. Stále sme však bojovali, a aj keď sa súperky doťahovali, my sme to nikdy nevzdali. Sme radi, že sme potvrdili papierové predpoklady."

Barbora Bálintová, Good Angels: "Bol to náš prvý zápas v EP FIBA. Vedeli sme, že to bude ťažké a že budeme musieť bojovať. Sme šťastné, že sme to vyhrali, pretože každý bod je pre nás dôležitý."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Košičanky začali v pohári FIBA úspešne, vyhrali o pätnásť bodov