Košičania postúpili na miniturnaj do Nikózie

TASR|2. júl 2009 o 15:34

Úradujúci slovenský majster RCS Košice pocestuje na miniturnaj B-skupiny predkola UEFA Futsal Cupu do cyperskej Nikózie.

NYON. Rozhodlo o tom štvrtkové žrebovanie v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Okrem tímu usporiadateľa AC Omonia Nikózia budú súpermi košických futsalistov aj švajčiarsky FC Seefeld Zürich a v súťaži debutujúci nórsky majster Nidaros Futsal Trondheim.

Zverencov trénera Richarda Bača čaká po senzačnom zisku majstrovského titulu premiéra na medzinárodnom fóre. Vzhľadom na nulový koeficient síce RCS tesne uniklo nasadenie do hlavnej fázy UEFA Futsal Cupu, ale pri žrebe predkola figuroval slovenský zástupca na najvyššom stupienku v prvom koši. Už pred samotným žrebovacím aktom tak bolo jasné, že sa Košice vyhnú nebezpečným majstrom z Izraela, Bulharska, Čiernej Hory, Lotyšska, Litvy a Francúzska, ktorí rovnako figurovali v prvom koši. "Žreb je pre nás prijateľný, hoci sme veľmi chceli cestovať do neďalekej Viedne. Najsilnejším súperom v skupine bude Nikózia, o Švajčiaroch si musíme pozháňať informácie. Horšie to bude s nórskym Trondheimom, ktorý je nováčikom v európskom pohári a vôbec nemáme predstavu o tom, akým štýlom hrá. Cieľ postúpiť do hlavnej fázy zostáva," povedal pre TASR tréner RCS Bačo.

Do hlavnej fázy postúpia víťazi siedmich skupín predkola, ktoré sa hrá v termíne 15.-23. augusta. Šesť z týchto skupín tvoria štyri tímy, v jednej sa o postup pobijú len tri. V prípade, že Košičania z predkola postúpia, budú mať v hlavnej fáze mimoriadne silnú spoločnosť. Štvrtkový žreb rozhodol, že víťaz "košickej" skupiny si v ďalšej fáze zmeria sily s Arazom Naxcivan (Azerbajdžan), KMF Kolubara Lazarevac (Srbsko) a chorvátskym šampiónom MNK Potpičán 98, ktorý je organizátorom 5. zo šiestich skupín Main round. "V prvom rade sem musíme postúpiť. Myslím si však, že sme ani pri žrebe Main round nedopadli najhoršie, a ak sa do Chorvátska kvalifikujeme, pokúsime sa niečo uhrať. Na druhej strane treba povedať, že sú aj ľahšie skupiny, napríklad šiesta, v ktorej je rumunská Deva, gruzínsky a holandský majster," dodal Bačo.

V 9. ročníku súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, sa predstaví rekordný počet 48 účastníkov. Premiérovo budú v UEFA Futsal Cupe štartovať majstri Turecka a Nórska. Obhajcom titulu je španielsky veľkoklub Interviú Madrid, ktorý je priamo nasadený do elitnej fázy spolu s Jekaterinburgom, ElPozo Murcia a Kairatom Alma Ata.

žreb predkola (15.-23. augusta):

A-skupina: MFC Varna, SC Tornado Kišiňov, Cork City FC, Gazi Üniversitesi

B-skupina: AC Omonia Nikózia, RCS KOŠICE, FC Seefeld Zürich, Nidaros Futsal Trondheim

C-skupina: FK Nikars Riga, KMF Leotar Trebinje, Futsal Panthers Kolín, Sillamäe JK

D-skupina: Roubaix Futsal, Golden Futsal Team, Fair City Santos, Helvecia Futsal

E-skupina: Nautara Kaunas, KF Tirana, FC Madriu, White Eagles FC

F-skupina: ASA Tel Aviv, Erebuni Jerevan, 1. FC Allstars Wiener Neustadt, Hvöt

G-skupina: Montenegro Stars Budva, KMF Železarec Skopje, Futsal BGA

Žreb hlavnej fázy (26. septembra - 4. októbra):

1. skupina: Luparense Calcio, FC Time, MVFC Berettyóújfalu, víťaz A-skupiny predkola

2. skupina: FK Era-Pack Chrudim, Hurtapu Leczyca, víťaz C-skupina predkola, víťaz E-skupiny predkola

3. skupina: Action 21 Charleroi, Skövde AIK, Athina '90, víťaz D-skupiny predkola

4. skupina: SL Benfica, Viten Orsha, KMN Puntar, víťaz G-skupiny predkola

5. skupina: Araz Naxcivan, MNK Potpičán 98, KMF Kolubara Lazarevac, víťaz B-skupiny predkola

6. skupina: CIP Deva, Iberia 2003 Tbilisi, FC Marlene, víťaz F-skupiny predkola

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Košičania postúpili na miniturnaj do Nikózie