Kobe Bryant chce ostať v Lakers

SITA|20. jún 2009 o 10:01

Kobe Bryant pravdepodobne aj naďalej ostane hráčom šampióna NBA Los Angeles Lakers.

EL SEGUNDO. Kobe Bryant pravdepodobne aj naďalej ostane hráčom šampióna basketbalovej NBA Los Angeles Lakers.

Hviezda ligy môže byť od 1. júla voľným hráčom, po piatkovom stretnutí s generálnym manažérom Lakers Mitchom Kupchakom však oznámila, že pravdepodobne ostane. Otázne je však ďalšie pôsobenie trénera Phila Jacksona, o ktorom rozhodne jeho zdravotný stav.

Bryant odohral všetkých svojich trinásť sezón v NBA v drese Lakers, s klubom sa stal štyrikrát víťazom ligy. Najužitočnejší hráč posledného finále pravdepodobne dostane ďalšiu dlhodobú zmluvu.

"Nepôjdem nikam. Viem, že nie je kam ísť a ďalšie slová o tom sú iba plytvaním času," povedal novinárom po stretnutí s Kupchakom Bryant. Tridsaťročný basketbalista by chcel, aby v klube ostali aj jeho spoluhráči Trevor Ariza a Lamar Odom, ktorí budú od 1. júla voľnými hráčmi.

"Im podobných je veľmi ťažké nájsť. Chceme mať opäť skvelý tím, preto ich potrebujeme," tvrdí Bryant, ktorý má za sebou náročný týždeň s množstvom mediálnych rozhovorov a fotením pre Sports Illustrated. V posledných dňoch si však našiel aj čas na svoje dve dcéry, s ktorými navštívil Disneyland. Počas leta sa chce ísť potápať do mexického Cabo San Lucas a 1. augusta nechce chýbať na futbalovom zápase FC Barcelona - Los Angeles Galaxy.

Tréner Jackson bude mať v septembri 64 rokov. V najbližších dňoch chce absolvovať viaceré lekárske prehliadky, po ktorých sa rozhodne o svojej ďalšej budúcnosti na lavičke Lakers. Pred rokom podpísal dvojročnú zmluvu s opciou po prvej sezóne. Manažment Lakers mu dal niekoľko dní priestor na definitívnu odpoveď.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kobe Bryant chce ostať v Lakers