Khabib reaguje na situáciu v ľahkej váhe

Daniel Stankovič|9. feb 2021 o 01:00

Neporazený šampión sa pre ruský kanál Match.TV rozpovedal ohľadom toho, čo bude nasledovať v ľahkej divízii organizácie UFC.

Po ďalšej titulovej obhajobe v októbri minulého roka proti Justinovi Gaethjemu, nečakane ukončil športovú kariéru. Prezident Dana White neskôr na margo nečakaného rozhodnutia povedal, že sa pokúsi urobiť nemožné, aby ho dostal na jeden zápas späť. Nestalo sa tak. V súčasnosti sa po odvete McGregor vs. Poirier, vyjadril pre ruskú stanicu Match.TV ohľadom budúcnosti ľahkej divízie, ktorej je stále právoplatným kráľom.

V januári sa mimo často spomínaného turnaja UFC 257: McGregor vs. Poirier II, udialo aj zaujímavé stretnutie, ktoré mu predchádzalo. Prezident organizácie UFC, Dana White, sa stretol s dagestánskym bojovníkom, Khabibom Nurmagomedovom, aby prebrali jeho prípadný návrat. Tesne potom prišiel White s tvrdením, že by sa za istých okolností mohol 32-ročný zápasník vrátiť, no ten, to vzápätí poprel. Kde je pravda, ako to vyzerá v ľahkej divízii a čo sa vlastne chystá? Presne na tieto otázky sa v rozhovore rozpovedal neporazený šampión.

"Nepáči sa mi súčasná situácia v ľahkej váhe. Nepáči sa mi, že sa to naťahuje. Tí zápasníci (Poirier a McGregor, pozn. redaktora) len teraz bojovali. UFC práve pracuje na titulovom zápase niekedy v máji alebo júni. Dana mi tiež povedal, že ešte so mnou neskončil. Na konci februára mám letieť do Vegas, kde sa stretneme. Potrebuje urobiť rozhodnutie a ja s tým súhlasím.

Poirier a Conor ma veľmi nezaujali. Myslím si však, že Poirier si zaslúži v súčasnosti šampiónom. Pozrite sa na to s kým zápasil: Jim Miller, Anthony Pettis, Eddie Alvarez, Max Holloway, ja a Conor. Niektorí z týchto bojovníkov môžu byť v sieni slávy.", zakončil kráľ ľahkej divízie a jednotka naprieč všetkymi váhami, Khabib Nurmagomedov. 

Resumé Poiriera, ako bolo spomenuté vyššie, hovorí samé za seba (Pričítajme k tomu ešte Justina Gaethjeho, ktorého Khabib pozabudol zmieniť, pozn. redaktora). V nádväznosti na posledné informácie o tom, že organzácia plánuje okamžité zakončenie trilógie McGregor vs. Poirier, čo v podstate obaja potvrdili na sociálnych sieťach, sa nám situácia v divízii zamotáva. Bude ich duel titulový, ak Khabib odovzdá opasok? Z minulosti vieme, že bežne stanovené pravidlá, čo sa týka McGregora, tak úplne neplatia.

Okrem toho, sa vo váhe nachádza Chandler, Oliviera, Ferguson a Gaethje. Posledný menovaný sa pred časom vyjadril, že ak UFC poskytne po prehre Conorovi najbližšie titulovú šancu, radšej z nej nažvdy odíde. 

Každopádne je táto "telenovela" niečím, čo sa v konečnom dôsledku oplatí sledovať!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib reaguje na situáciu v ľahkej váhe