Slováci majú šancu na reparát. Uvedomujú si dôležitosť duelu

Samuel Slovák počas tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie.
Samuel Slovák počas tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie. (Autor: TASR)
TASR|12. jún 2022 o 16:25

Ondrej Duda verí, že sa skončí úspešná séria Kazachstanu.

NUR-SULTAN. Slovenskí futbalisti zabojujú na pôde Kazachstanu vo štvrtom stretnutí Ligy národov o vedenie v 3. skupine C-divízie.

Po piatkovom zaváhaní ich súpera proti Bielorusku, s ktorým remizoval 1:1, im na to v pondelok stačí triumf v akomkoľvek pomere.

"Majú šnúru bez prehry, no verím, že to dokážeme zlomiť a že ich zdoláme," uviedol Ondrej Duda na nedeľnej tlačovej konferencii v Nur-Sultane.

Súper Slovákov neprehral v riadnom hracom čase šesť stretnutí za sebou a po marcovom boji o zotrvanie v C-divízii hrá momentálne o postup.

V historicky prvom vzájomnom stretnutí zdolali Kazachovia aj Slovensko, keď využil nedorozumenie po vhadzovaní Aslan Darabajev a prvým gólom v národnom drese zariadil výhru svojho tímu v Trnave 1:0.

Slováci budú mať po týždni šancu na odplatu. "Majú behavé mužstvo - keď získajú loptu, hrajú priamočiaro. Budeme sa snažiť odplatiť im prehru a dosiahnuť čo najlepší výsledok," povedal tréner Samuel Slovák.

"Človek si uvedomuje dôležitosť duelu. Viem, že v prípade dobrého výsledku budeme v hre o postup," doplnil dočasný tréner slovenského tímu.

Pri výhre 1:0 v Azerbajdžane urobil zmenu na hrote, keď namiesto Ladislava Almásiho postavil v základe Alberta Rusnáka a Davida Strelca.

Všimol si to aj jeho náprotivok Magomed Adijev. "Pri výhre v Baku sme videli silu Slovenska a určité zmeny. Majú veľmi silný útok a taktiež dobre kontrolujú loptu," ocenil slovenské mužstvo Adijev.

"Favoritom skupiny je Slovensko, zdôrazňoval som to aj predtým. V pondelok je dôležité stretnutie, no analýzy výsledkov budeme robiť až po ňom," dodal.

Pondelkové stretnutie je na programe o 16.00 SELČ na štadióne Astana Arena. "Predtým rozhodol detail, nám sa nepodarilo odpovedať. Teraz máme šancu na reparát," dodal strelec desiatich gólov v národnom drese Duda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Slováci majú šancu na reparát. Uvedomujú si dôležitosť duelu