Ocenil ich aj Henry. Angličan chce pokračovať na poste trénera Kanady

Tréner Kanady John Herdman.
Tréner Kanady John Herdman. (Autor: SITA/AP)
TASR|1. dec 2022 o 00:16

Asi nenájdete nikoho, kto je tak zanietený ako ja sám," tvrdí.

DAUHA. Kanadská futbalová reprezentácia síce ešte má pred sebou jedno vystúpenie na majstrovstvách sveta v Katare, no už nemá šancu na postup do osemfinále.

Kanaďania na tomto fóre štartujú iba druhýkrát v histórii, premiérovo po 36 rokov.

Napriek tomu, že v Katare ešte nezískali ani bod a strelili len jeden gól by Angličan John Herdman rád pokračoval na poste trénera výberu až do nasledujúcich MS. Tie budú v roku 2026 hostiť práve Kanaďania spolu s Američanmi a Mexičanmi.

Pri kormidle tímu je pritom už od januára 2018. Predtým sedem rokov viedol ženskú reprezentáciu Kanady, v rokoch 2006 až 2011 pracoval s novozélandskou ženskou reprezentáciou.

"Mám za sebou už jedenásť rokov práce pre túto krajinu a asi nenájdete nikoho, kto je tak zanietený pre kanadský futbalový program ako ja sám," prezradil 47-ročný Herdman.

Jeho zverenci na MS 2022 podľahli Belgičanom 0:1 a Chorvátom 1:4, nič na ich odchode domov nemôže zmeniť na štvrtok naplánovaný duel proti Maročanom.

Kanaďania v úvodnom vystúpení na aktuálnom šampionáte boli lepší ako bronzový tím z predchádzajúcich MS, no Belgičanom napokon podľahli najtesnejším rozdielom.

"Thierry Henry mi na to povedal, že sme ich držali na dištanc. Beriem to ako veľkú pochvalu aj ako základ pre našu prácu v ďalšom období. Myslím si, že pred sebou máme skvelé štyri roky, už sa na to teším," poznamenal Herdman, chuť pokračovať pri tíme Kanady vyslovil teda iba nepriamo.

Spomenutý niekdajší vynikajúci francúzsky reprezentant Thierry Henry je aktuálne asistentom trénera Roberta Martíneza pri výbere Belgicka.

MS vo futbale 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ocenil ich aj Henry. Angličan chce pokračovať na poste trénera Kanady