Káder MFK Ružomberok sa rozrástol o troch legionárov

SITA|25. sep 2009 o 15:09

V priebehu tohto týždňa do kádra aktuálne posledného mužstva Corgoň ligy MFK Ružomberok pribudli traja legionári - Mamuk Lomidze, Jakub Řezníček a Oleksander Piščur.

RUŽOMBEROK. V priebehu tohto týždňa do kádra aktuálne posledného 12. mužstva Corgoň ligy MFK Ružomberok pribudli traja legionári - Gruzínec Mamuk Lomidze, ktorý pred príchodom na Liptov pôsobil v moldavskom tíme Zimbru Kišiňov, bývalý útočník FK Mladá Boleslav Jakub Řezníček a Ukrajinec Oleksander Piščur.

Tréner František Straka mohol už do zápasu 2. kola Slovenského pohára s MFK Banská Bystrica (3:1) poslať Lomidzeho a Řeznička. Obaja legionári sa v pohárovom zápasu prezentovali sľubným výkonom. Jakub Řezníček vydarenou bombou z voleja pod brvno domácej bránky už v 2. minúte otvoril skóre a Lomidze bol na ihrisku hodinu. Na jeho výkone na ľavom okraji obrany však hlavný tréner F. Straka zistil, že pred príchodom do Ružomberka mal dlhšiu hernú pauzu.

"Až po zápase v Banskej Bystrici sa podarilo vyriešiť angažovanie Ukrajinca Oleksandra Piščura, ktorého tréner František Straka bude môcť využiť až v sobotňajšom zápase 11. kola Corgoň ligy s 1. FC Tatran Prešov, ktorý budeme hrať v Šariši," povedal pre agentúru SITA marketingový manažér a hovorca klubu Michal Mertinyák o najnovšej posile Liptákov.

Kým spomínaná trojica zahraničných posíl je už aj "papierovo" súčasťou MFK Ružomberok, okolo administratívneho riešenia príchodu Beničana Yonnicka Medarda Zanoua, ktorý do Ružomberka mieri z francúzskej štvrtej ligy, sa v poslednom čase vyskytli menšie problémy, ktoré spôsobila francúzska strana a Zanou zatiaľ na definitívne potvrdenie svojho prestupu na Slovensko musí ešte čakať.

"Každý národný futbalový zväz má vlastnú lehotu, v ktorej je povinný vybaviť svojich hráčov pri prestupe do zahraničia. Navyše do riešenia jeho príchodu z Francúzska do nášho mužstva zasiahli aj nejaké štátne sviatky a voľné dni. Preto deň pred zápasom s Prešovom môžeme povedať iba to, že na prestupe Yonnicka Zanoua stále intenzívne pracujeme," vysvetlil M. Mertinyák dôvody časového posunu v prípade tohto už dávnejšie avizovaného prestupu a pokračoval: "Ak Zanoua nebude vybavený do soboty 26. septembra, určite bude pripravený pomôcť v ďalšom 12. kole Corgoň ligy, keď budeme hrať v Dubnici."

Šéftrénera Liptákov Františka Straku v súboji Slovenského pohára s MFK Banská Bystrica v Rakytovciach spoľahlivým výkonom potešil 22-ročný odchovanec Ružomberka a obranca jeho rezervy Lukáš Bielák, ktorý odohral celý zápas. Podľa Mertinyáka L. Bielák si práve predvedenou hrou vypýtal miesto v corgoňligovom kádri.

"Tréner Straka ho už dlhšie sleduje a po stretnutí v Rakytovciach ho za predvedenú hru pochválil. Možno aj to bol signál, že mu už našiel post, na ktorom bude tento mladý futbalista v A-tíme Ružomberka v blízkej budúcnosti hrávať," dodal Michal Mertinyák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Káder MFK Ružomberok sa rozrástol o troch legionárov