Trojnásobný víťaz Stanley Cupu uvažoval nad koncom kariéry, Williams sa napokon dohodol s Carolinou

Justin Williams.
Justin Williams. (Autor: Steven Senne TASR/AP)
SITA|8. jan 2020 o 10:48

Veterán odštartuje v NHL už svoju devätnástu sezónu.

BRATISLAVA. Kanadský hokejový útočník Justin Williams začiatkom septembra oznámil, že sa na istý čas odmlčí z diania v zámorskej NHL.

Tridsaťosemročný krídelník uvažoval o ukončení kariéry, ale približne v polovici základnej časti ročníka 2019/20 podpísal nový kontrakt s Carolinou Hurricanes na 700-tisíc amerických dolárov. Informáciu priniesol oficiálny web profiligy.

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára bol v minulej sezóne kapitánom Hurricanes a patril medzi ofenzívnych lídrov tímu. V 82 zápasoch základnej časti dosiahol 53 bodov (23+30), v 15 súbojoch play-off mal bilanciu 4+3.

Napriek tomu váhal, či ešte pokračovať s profesionálnym hokejom. "Z dôvodu mojej nerozhodnosti a bez mne vlastnej mentálnej a fyzickej pripravenosti som sa rozhodol vystúpiť z tejto hry," uviedol v septembri.

O štyri mesiace neskôr Williams prijal ponuku z Caroliny a potešil tým vedenie Hurricanes. "Počas uplynulých mesiacov sme boli s Justinom v pravidelnom kontakte. Sme nadšení z toho, že sa rozhodol vrátiť k hokeju a myslíme si, že pomôže tímu na ľade aj mimo neho," povedal pre NHL.com generálny manažér klubu Don Waddell.

Williams odštartuje v NHL už svoju devätnástu sezónu. Utorňajší zápas Caroliny proti Philadelphii Flyers sledoval iba z hľadiska a najbližšie by sa mohol predstaviť v súťažnom dueli v piatok na domácom ľade proti Arizone Coyotes.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trojnásobný víťaz Stanley Cupu uvažoval nad koncom kariéry, Williams sa napokon dohodol s Carolinou