Jurčo opäť nehral, hrozí mu farma

Tomáš Jurčo môže skončiť na farme.
Tomáš Jurčo môže skončiť na farme. (Autor: SITA/AP)
TASR|8. nov 2014 o 13:19

Taký je hokej. Je to biznis, povedal Tomáš Jurčo, ktorý nedokázal pretrhnúť herné trápenie z úvodu sezóny.

DETROIT. Slovenský hokejista Tomáš Jurčo sa už druhý zápas v rade nezmestil ako zdravý náhradník do zostavy Detroitu.

Po tom, čo nenastúpil v drese Red Wings v noci na štvrtok v zápase NHL na ľade New Yorku Rangers, sledoval iba z tribúny o dva dni neskôr aj domáci duel s New Jersey (4:2).

Dvadsaťjedenročný krídelník priznal, že cíti frustráciu zo slabších výkonov v úvode ročníka, no je odhodlaný na sebe naďalej tvrdo pracovať.

Tatar sa rozbehol, Jurčo nie

"Taký je hokej. Je to biznis," komentoval Jurčo rozhodnutie svojho trénera Mikea Babcocka. "Stále som mladý a nič s tým nemôžem urobiť. Musím iba na sebe naďalej tvrdo 'makať'."

Slovenský olympionik nazbieral v dvanástich vystúpeniach v úvode novej sezóny iba dve asistencie. Kým jeho spoluhráči z lajny Riley Sheahan a krajan Tomáš Tatar dokázali po nepresvedčivom štarte svoje výkony vystupňovať, Jurčo svoju pozíciu stratil a ocitol sa mimo zostavy.

"Obaja sa na začiatku tiež herne trápili. 'Tats' sa však už rozbehol a začína dávať góly, darí sa aj Rileymu. Zostávam tak jediným, kto nedokáže pretrhnúť trápenie."

"Musím však myslieť naďalej pozitívne a verím, že sa do toho postupne dostanem. Myslím si, že mám pred sebou stále dlhú cestu a ešte musím veľa na sebe pracovať, aby som si vydobyl rešpekt v tejto lige," uvedomuje si Jurčo.

V minulej nováčikovskej sezóne naznačil košický odchovanec svoj potenciál, keď v 36 zápasoch NHL strelil osem gólov a pridal k nim sedem asistencií. V ďalšom ročníku ho však akoby postretla klasická "choroba druhoročiakov", alebo "sophomore jinx", ako ju zvyknú nazývať v zámorí.

"Vlani sa mi všetko darilo, tento rok to zatiaľ nevychádza," priznal.

Možno pôjde na farmu

"Myslím si, že 'Jurcs' hral posledné dva zápasy v Buffale a Ottawe dobre, no potom som ho vyškrtol zo zostavy, lebo som chcel zmenu," vysvetlil kouč Detroitu Babcock.

Jurča a Švéda Joakima Anderssona nahradili v útoku Daniel Cleary a Andrej Nestrašil. Red Wings budú onedlho potrebovať vytvoriť miesto v kádri, o týždeň či dva by sa totiž mal uzdraviť center Stephen Weiss, ktorý momentálne laboruje s natiahnutými slabinami.

Ak v tíme nepribudnú žiadne zranenia, bude musieť vedenie klubu poslať niektorého z útočníkov na farmu a do úvahy pripadá práve Jurčo, ktorý ako jediný má dvojcestnú zmluvu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčo opäť nehral, hrozí mu farma