Jurčo musí zlepšiť korčuľovanie. Detroit má s ním dlhodobý plán

Tomáš Jurčo hrá za Detroit od sezóny 2013/2014.
Tomáš Jurčo hrá za Detroit od sezóny 2013/2014. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. okt 2015 o 13:33

Mladý útočník odohral v tejto sezóne iba dva z ôsmich zápasov.

VANCOUVER. Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo odohral v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL iba dva z ôsmich zápasov, no v Detroite Red Wings má stále dôveru a klub s ním počíta najmä do budúcnosti.

Dvadsaťdvaročný krídelník vstúpil do NHL v ročníku 2013/2014, v ktorom odohral 36 zápasov a nazbieral solídnych 15 bodov (8+7).

Často pritom nastupoval v útoku s etablovanejším krajanom Tomášom Tatarom. V minulom ročníku sa mu však už toľko nedarilo, produktivita išla dole, niekoľko zápasov ho vtedajší tréner Red Wings Mike Babcock vynechal zo zostavy.

Z 82 zápasov v základnej časti odohral iba 63, v ktorých dal tri góly a pridal 15 asistencií. Pod novým koučom Jeffom Blashillom, ktorý ho dobre pozná z pôsobenia na farme, dúfa Jurčo v nový svieži štart.

V minulom ročníku zaznamenal Tomáš Jurčo tri góly.

Blashill však od svojho zverenca očakáva tvrdšiu prácu najmä na korčuľovaní.

"Je dobrý ako ostatní hráči, poľahky by mohol ísť späť do zostavy. Aby sa však vrátil, musí niektoré veci zlepšiť. Povedal by som, že s ním máme dlhodobý plán. V minulosti pre mňa spravil niekoľko dobrých vecí, dosť mu verím," povedal Blashill pre mlive.com.

"No myslím si, že je stále ešte ďalší level, na ktorý sa môže dostať. Najmä korčuliarsky, aby sa dostal na takú úroveň, že bude na ľade efektívny. Mohol by som ho nasadzovať každý druhý zápas, alebo každý tretí, ale myslím si, že keď mu vezmeme čas na ľade, aby sa jeho hra vrátila na úroveň, akú mala, tak by mohol byť pre nás skutočne užitočný."

Bývalý tréner Babcock dával Jurčovi trochu iné úlohy, mal hrať fyzickejšie, robiť priestor pred bránkou a pracovať pre skúsenejších hráčov.

red_wings_blue_jackets_hockey42100720186_r2947.jpg

Tomáš Jurčo (vpravo) patrí k veľkým talentom Detroitu Red Wings. Na snímke oslavuje gól so spoluhráčom Dannym DeKeyserom. FOTO - TASR/AP

Jurčo povedal pred prebiehajúcou sezónu, že ho to posilnilo mentálne a do zápasov ide s väčším sebavedomím. Blashill verí, že môže pomôcť aj v ofenzíve a zbierať viac bodov.

"Blashill mi povedal, aby som viac používal svoju rýchlosť, hokejové zručnosti a taktiež moju postavu (186 cm, 92 kg pozn.). Využívať to v každom zápase, to je to, čo odo mňa chce," uviedol Jurčo, ktorý v dvoch dueloch zaznamenal jednu strelu na bránku a dve trestné minúty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčo musí zlepšiť korčuľovanie. Detroit má s ním dlhodobý plán