Jurčina si poranil slabiny, Svatoš na waiver listine

SITA|24. feb 2011 o 08:59

Utorkový zápas zámorskej hokejovej NHL medzi Torontom a New York Islanders nedohral slovenský obranca "ostrovanov" Milan Jurčina.

TORONTO.

Dvadsaťsedemročný odchovanec liptovskomikulášskeho hokeja odohral len 2:18 min a po treťom striedaní odišiel do šatne a do zápasu sa nevrátil. Podľa vyjadrenia tímu Jurčina odstúpil pre zranenie slabín. Dĺžka jeho absencie nie je zatiaľ známa.

Je to už tretie Jurčinovo zranenie v tejto sezóne, celkovo vynechal pre problémy so zlomeným zápästím a poraneným stehenným svalom 26 zápasov. Slabiny ho zradili aj v minulom ročníku, keď po vancouverskom olympijskom turnaji musel absolvovať operáciu a sezóna sa pre neho predčasne skončila. V tomto ročníku má na konte 13 bodov (4+9) v 36 zápasoch a patrí k najvyťažovanejším obrancom Islanders.

Svatoš môže opustiť Nashville

Vedenie zámorského hokejového klubu Nashville Predators zapísalo slovenského útočníka Mareka Svatoša na listinu nechránených hráčov NHL.

Svatoša si z tzv. waiver listiny môže v lehote do 24 hodín stiahnuť ľubovoľný zo zvyšných 29 klubov profiligy. Práve takýmto spôsobom sa 28-ročný krídelník dostal na konci minulého roka do kádra "predátorov".

Na zoznam nechránených hráčov ho museli po podpise zmluvy zaradiť funkcionári St. Louis Blues, pretože hráč po štarte sezóny NHL hral v Európe, konkrétne v tíme KHL Avangard Omsk. Ako informuje televízna stanica TSN, "bluesmani" už nemajú za prioritu získať Svatoša späť.

Košický odchovanec iba krátko po svojom návrate do NHL absolvoval artroskopickú operáciu, pri ktorej mu lekári vyčistili chrupavku v kolene. V tejto sezóne tak stihol za Nashville nastúpiť iba v deviatich zápasoch s bilanciou 1 gól, 2 asistencie, 1 plusový bod a 2 trestné minúty. Niekoľko stretnutí odsledoval z novinárskej tribúny.

Okrem Svatoša sa na waiver listine ocitli v stredu aj Nikolaj Žerdev (Philadelphia), Aleš Kotalík (Calgary), Jeremy Colliton (NY Islanders) či kapitán Buffala Craig Rivet. Všetci títo hráči sa v uplynulých dňoch nezmestili do základných zostáv svojich tímov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčina si poranil slabiny, Svatoš na waiver listine