Heynckes: Nezaujíma ma, čo iní hovoria. Po sezóne v Bayerne končím

Jupp Heynckes potvrdil, že po sezóne v Bayerne končí.
Jupp Heynckes potvrdil, že po sezóne v Bayerne končí. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. nov 2017 o 13:02

Skúsený 72-ročný tréner Mníchovčanov Jupp Heynckes reagoval na slová prezidenta klubu Uliho Hoenessa.

BERLÍN. Futbalisti Bayernu Mníchov prehrali prvý zápas pod vedením trénera Juppa Heynckesa. Po predchádzajúcich deviatich víťazstvách pod taktovkou staronového kouča nestačili v sobotňajšom zápase trinásteho kola nemeckej Bundesligy na Borussiu Mönchengladbach, ktorej podľahli 1:2.

Jupp Heynckes prebral mužstvo v priebehu októbra po Carlovi Ancelottim a dokázal s ním vyhrať deväť po sebe idúcich zápasov.

Prvé zaváhanie prišlo až v sobotňajšom stretnutí, v ktorom sa v drese Mníchovčanov dokázal strelecky presadiť iba Arturo Vidal, keď v 74. minúte skorigoval prehru svojho tímu. Bayern napriek zaváhaniu vedie ligu s trojbodovým náskokom pred Lipskom.

Jupp Heynckes na pozápasovej tlačovej konferencii rezolútne vyhlásil, že po tejto sezóne v Bayerne Mníchov končí.

"Neviem, prečo Uli také niečo povedal," hneval sa tréner Bayernu na prezidenta klubu Uliho Hoenessa, ktorý deň predtým povedal novinárom, že ich vzájomná spolupráca môže pokračovať aj v ďalšej sezóne. "Mali sme veľmi jasnú a džentlmenskú dohodu, na základe ktorej sa moja práca v Bayerne skončí 30. júna 2018. Nezaujíma ma, čo hovoria iní ľudia. Nebudem sa vyjadrovať k rečiam, ktoré vedú. Dohoda je jasná, ja ju dodržím. Moje rozhodnutie po sezóne skončiť je nemenné," dodal Heynckes.

Sedemdesiatdvaročný kouč utrpel s Bayernom prvú prehru paradoxne v meste, v ktorom sa narodil a v ktorom začínal s veľkým futbalom.

"Hrali sme pomaly, nevedeli sme sa dostať do rytmu. Gladbach sa spoliehal na protiútoky a odohral po taktickej stránke veľmi dobrý zápas, jeho víťazstvo je zaslúžené," zablahoželal Heynckes súperovi.

Bayern Mníchov prehral v Mönchengladbachu: fotogaléria

26.11.2017

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Heynckes: Nezaujíma ma, čo iní hovoria. Po sezóne v Bayerne končím