Jozef Plachý písanie knihy odložil. Legenda sa súdi

(Autor: sita)
Vladimír Mezencev|11. júl 2017 o 00:00

Bude v nej aj časť venovaná používaniu dopingu.

KOŠICE. Pred časom sme priniesli správu, že jeden z najlepších slovenských športovcov všetkých čias, košický rodák Jozef Plachý, pripravuje napísanie svojich memoárov.

Bude v nich časť venovaná používaniu dopingu v československom športe v 70. a 80. rokoch minulého storočia. Informácia vzbudila ohlas a záujem o termín vydania tejto knihy.

Žiaľ, Plachý prácu na spracovaní spomienok na svoju úspešnú kariéru odložil zatiaľ na neurčito, pretože veľa času venuje súdnemu procesu so Slovenským atletickým zväzom.

Pre mnohých sa dôvod podania žaloby zdá byť malicherný, pre 68-ročného štvornásobného olympionika však nie.

Nemieni sa vzdať

Od roku 2000 sa začal na Slovensku organizovať beh Hľadáme nového Jozefa Plachého s cieľom objavovať nové bežecké talenty predovšetkým na stredných tratiach.

Pred časom, konkrétne po 12 rokoch, však predstavitelia slovenskej atletiky túto akciu v podstate zrušili a prišli s novou – z jej názvu vypadlo meno športovca, na ktorého môžeme byť právom hrdí – už sa volá Hľadáme nové olympijské talenty.

Reakcia J. Plachého na „vyčiarknutie jeho podujatia“ mnohých prekvapila, ale nič ho nezastavilo v podaní žaloby adresovanej na SAZ aj na organizátora finálovej časti podujatia – atletický klub v Dubnici nad Váhom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jozef Plachý písanie knihy odložil. Legenda sa súdi