Jednotka draftu Jakupov môže hrať za Nižnekamsk

Naiľ Jakupov.
Naiľ Jakupov. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. sep 2012 o 08:29

Švéd Hagelin by mal pomôcť Södertälje po nevydarenom štarte do sezóny.

SÖDERTÄLJE. Hokejový útočník New York Rangers Carl Hagelin sa dohodol s vedením švédskeho SSK Södertälje na kontrakte na obdobie lockoutu v NHL.

Za svoj materský klub, ktorý momentálne hrá v druhej najvyššej súťaži, bude Hagelin nastupovať do podpísania novej kolektívnej zmluvy v NHL.

V minulej sezóne sa 24-ročný útočník prebojoval do základnej zostavy Rangers. V základnej časti NHL odohral 64 stretnutí, v ktorých dosiahol 38 bodov (14+24).

Hagelin by mal pomôcť SSK po nevydarenom štarte do sezóny. Za A-tím švédskeho tímu doteraz nikdy nehral.

"Vieme presne, čo dokáže. Hráč jeho kalibru by tímu mal pomôcť," cituje web Hockeysverige športového riaditeľa SSK Peta Nygaardsa.

Povolenie pre Jakupova

Ruský hokejista Naiľ Jakupov môže opäť hrávať za klub Kontinentálnej hokejovej ligy Neftechimik Nižnekamsk. Zelenú talentovanému útočníkovi dala Kanadská hokejová federácia Hockey Canada, ktorá ho uvoľnila pre ruský klub počas lockoutu v NHL.

Jakupova v júni draftoval z 1. miesta Edmonton. Pred pár dňami ho vedenie KHL suspendovalo, keďže z Kanady nedostalo podpísanú transfer kartu.

Kanaďania spoločne s Medzinárodnou hokejovou federáciou následne preskúmali Jakupovov kontrakt s klubom OHL Sarnia Sting, ktorý si počas lockoutu v NHL robil na hráča rovnako práva. Edmonton ho totiž ešte pred vyhlásením výluky poslal do juniorskej súťaže. Organizácia Hockey Canada najskôr odmietala Rusovi vydať transfer kartu, napokon však názor zmenila.

Jakupov strávil v Sarnii posledné dve sezóny. V 107 stretnutiach za Sting nazbieral 170 kanadských bodov (80+90). V tejto sezóne odohral za Nižnekamsk ešte pred suspendáciou dva zápasy. Ani v jednom nebodoval.

"Prezident KHL Alexander Medvedev, šéf Ruskej hokejovej federácie Vladislav Tretiak a prezident Hockey Canada Bob Nicholson mali konštruktívny rozhovor, ktorého výsledkom je, že Jakupov môže hrať za Nižnekamsk. Nail Jakupov môže opäť nastúpiť 1. októbra v zápase proti Dinamu Moskva," píše sa v stanovisku KHL na ligovom webe.

Lev s Červenkom

Český hokejový klub Lev Praha má záujem počas lockoutu v NHL angažovať útočníka Romana Červenku, ktorý momentálne pomáha v extralige Slavii Praha. Lev by chcel nováčika Calgary Flames angažovať pre svoje potreby v Kontinentálnej hokejovej lige.

Pražský klub už získal pre KHL práva na 26-ročného hokejistu od Avangardu Omsk, kde Červenka v minulosti pôsobil. Podľa všetkého sa chystá rokovať so samotným hráčom o jeho angažmáne. Informuje o tom web iSport.cz.

"Zatiaľ som sa len dozvedel, že sa uskutočnil ten obchod. Nikto mi zatiaľ nevolal, nemám žiadne ďalšie správy," uviedol Červenka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jednotka draftu Jakupov môže hrať za Nižnekamsk