Jao Ming má únavovú zlomeninu ľavého členka

SITA|17. dec 2010 o 09:49

Zdravotné komplikácie čínskeho basketbalistu Jao Minga pokračujú, pivot tímu zámorskej basketbalovej NBA Houston Rockets utrpel únavovú zlomeninu ľavého členka a termín jeho predpokladaného návratu na palubovky nie je známy.

HOUSTON.

Po vyše rok trvajúcej pauze spôsobenej fraktúrou a následnou operáciou chodidla si šanghajský rodák 10. novembra v zápase proti Washingtonu natiahol väz ľavého členka a odvtedy vynútene pauzoval. Najnovšia zdravotná indispozícia má podľa stanoviska Rockets súvislosť s posledným zranením a lekársky tím ju objavil počas rehabilitácie.

"Zatiaľ neexistuje žiaden predpokladaný termín jeho návratu. K danej záležitosti sa nateraz nebudeme ďalej vyjadrovať," konštatuje sa v stanovisku Houstonu. Samotný Jao Ming je napriek frustrujúcej informácii optimisticky naladený.

"Verím, že sa dokážem dať dokopy a budem opäť hrať basketbal." Zdá sa však, že nad budúcnosťou 30-ročného hráča visí veľký otáznik. Majiteľ Rockets Leslie Alexander si však koniec kariéry svojho hviezdneho hráča nepripúšťa: "Nikto na sebe nepracuje tvrdšie ako Jao Ming. Som presvedčený, že sa vráti aj napriek tejto nepríjemnej skutočnosti. Náš klub a všetci naši fanúšikovia na celom svete ho stopercentne podporujú," uviedol Alexander.

Sedemnásobný účastník Zápasu hviezd NBA má v piatich dueloch tohto ročníka priemery 10,2 bodu a 5,8 doskoku, odohral 18,2 minúty na zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Jao Ming má únavovú zlomeninu ľavého členka