Volko: Limit na ME je ešte vzdialený, ale nič nie je nemožné

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
SITA|2. feb 2023 o 11:22

Slovenský atlét sa nechce spoliehať na postavenie v rebríčku.

BRATISLAVA. Najlepší slovenský šprintér Ján Volko má za sebou prvé dve podujatia tejto sezóny a pomaly sa pripravuje na marcové halové majstrovstvá Európy v tureckom Istanbule.

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan zatiaľ nesplnil limit na účasť na šampionáte v behu na 60 m (6,63 s), ale na základe priebežného renkingu by sa naň dostal.

Trojnásobný Atlét roka na Slovensku dúfa, že sa mu podarí "stlačiť" čas na šesťdesiatke, aby sa nemusel obávať.

Ešte je nevybehaný

Volko štartoval v tomto roku najskôr na podujatí v Ostrave v behu na 300 m a potom na bratislavskom mítingu Elán zvíťazil v oboch šprintoch na 60 m.

"So vstupom do sezóny môžem byť celkovo spokojný, hoci viem, že to bolo ešte také nevybehané, keďže to boli moje prvé šesťdesiatky v sezóne," uviedol Volko pre oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ).

"Verím však, že sa forma bude postupne zlepšovať. Teraz už viem, na čom som a na čom treba ešte popracovať. A to je dôležité," dodal člen klubu Naša atletika.

Štvrtý na stovke z vlaňajších ME v nemeckom Mníchove je v kvalifikačnom renkingu na HME v Istanbule momentálne na 25. mieste, pričom na šampionát postúpi 40 najlepších.

Chce dohnať limit

Istú účasť majú atléti, ktorí splnia limit, o čo sa Volko bude pokúšať aj na ďalších pretekoch.

Najbližšie sa predstaví 2. februára na striebornom mítingu v Ostrave, v sobotu 11. februára štartuje na striebornom mítingu v Paríži, o štyri dni neskôr na zlatom mítingu vo francúzskom Lievne a 18. februára na halových majstrovstvách Slovenska v Bratislave.

"Limit je ešte vzdialený, ale nič nie je nemožné. Verím, že v niektorých nasledujúcich pretekoch si miesto na ME zabezpečím aj splnením limitu, aby som sa nemusel spoliehať na renking a na to, ako budú behať ostatní.

Ideálne by bolo splniť limit, aby som mal stopercentnú istotu. O koľko ho prekonám, to teraz nie je podstatné. Vždy sme časovali formu až na vrchol roka a aj teraz to bude rovnaké. Najlepšiu výkonnosť musím mať v Istanbule. Verím, že to tak bude," skonštatoval Ján Volko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Volko: Limit na ME je ešte vzdialený, ale nič nie je nemožné