Černák vypadol a je voľný pre MS. V jednej štatistike ovládol celé play-off

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: SEBASTIEN GERVAIS)
Oh my Hockey, TASR|30. apr 2024 o 06:00

Ďalej postupujú Florida Panthers.

NEW YORK. Tampa Bay Lightning končia v play-off NHL už po piatom zápase. Vyradili ich rivali z Floridy.

O postupe rozhodli Panthers na domácom ľade v noci na utorok. Zvíťazili 6:1, išlo o ich najvyššiu výhru v sérii.

Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre po 45 sekundách druhého dejstva Verhaeghe. Nasledoval ho Barkov a do konca prostrednej dvadsaťminútovky znížil Hedman.

Tretia tretina už bola v jasnej réžii Cats. Presadili sa Barkov, Rodrigues, Verhaeghe a Mikkola. Posledné dva góly padli do prázdnej bránky.

"Byť v play off sérii proti vášmu najväčšiemu rivalovi je super. A byť súčasťou tímu, ktorý prvýkrát vyhral, je niečo špeciálne," povedal pre nhl.com útočník Floridy Matthew Tkachuk, ktorý zaznamenal dve asistencie.

"Každá séria je iná a táto skupina chalanov je špeciálna. Sme si veľmi blízki, všetci sa máme radi a tvrdo drieme, aby sme hrali tak, ako potrebujeme," dodal brankár Sergej Bobrovskyj, ktorý mal 31 úspešných zákrokov.

Erik Černák odohral v tomto stretnutí 20 minút a 52 sekúnd. Zaknihoval dve mínusky, strelu na bránku, blok a päť bodyčekov.

Momentálne je najfyzickejšie hrajúcim hráčom v tohtoročnom play-off. V piatich zápasoch rozdal 26 "hitov" a vedie túto štatistiku s náskokom jedného bodyčeku pred spoluhráčom Mattom Dumbom a dvomi hráčmi Floridy.

Jeho púť v tejto sezóne NHL sa končí a čaká ho rozhodnutie, či podporí reprezentáciu na svetovom šampionáte. Doposiaľ sa zúčastnil len raz, v roku 2019.

"Dnes, a aj v tejto sérii, tam bolo veľa vecí, ktoré nešli našim smerom. Viem, aký šťastný bol náš tím, keď sme vyhrali. Teraz to nešlo," povedal tréner Lightning Jon Cooper.

Z víťazstva sa radujú aj Dallas Stars. Po dvoch prehrách na domácom ľade vyhrali v oboch dueloch vo Vegas.

V noci na utorok vyhrali 4:2. Prehrávali 0:1 aj 1:2, ale od polovice duelu sa stali lepším mužstvom a vďaka gólom Johnstona, Dellandreu a Hintza zdolali obhajcov titulu a vyrovnali stav série.

"Je to 2:2, všetko to boli vyrovnané zápasy. Nebol to náš najlepší výkon, ale to nebol ani ich v Dallase.

Tam sme však ukázali v tretích tretinách víťazný hokej. A to musíme spraviť aj v nasledujúcom zápase," povedal tréner Golden Knights Bruce Cassidy.

NHL - 1. kolo play-off - 30. apríl:


Florida - Tampa Bay 6:1 (0:0, 2:1, 4:0)

Góly: 21. Verhaeghe (Barkov, Mikkola), 33. Barkov (Ekblad, Forsling), 52. Barkov (M. Tkachuk, Verhaeghe), 55. Rodrigues (Stenlund, Tarasenko), 57. Verhaeghe (M. Tkachuk), 59. Mikkola (Lundell, Luostarinen) – 34. Hedman (Hagel, Kučerov)

Brankári: Bobrovskij 31/32 - Vasilevskij 33/37

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 20 minút a 52 sekúnd, zaknihoval dve mínusky, strelu na bránku, blok a päť bodyčekov/

/konečný stav série 4:1/


Vegas - Dallas 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Góly: 15. Amadio (McNabb, Howden), 24. Eichel (Marchessault, Barbašev) – 18. Dadonov (R. Suter), 30. W. Johnston (Duchene, Seguin), 39. Dellandrea (Cr. Smith, Steel), 59. Hintz

Brankári: Thompson 28/31 - Oettinger 33/35

/stav série 2:1/

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák vypadol a je voľný pre MS. V jednej štatistike ovládol celé play-off