Jagnešák chystá projekt s úspešným lotyšským bobistom

Milan Jagnešák
Milan Jagnešák (Autor: sita)
SITA|30. mar 2010 o 14:43

Zakladateľ bobového športu na Slovensku Milan Jagnešák s kariérou nekončí a už kuje plány na ďalšie štvorročné obdobie.

BRATISLAVA. Vyvrcholením úsilia by mali byť zimné olympijské hry v ruskom Soči.

"V apríli príde na Slovensko výborný lotyšský pilot Janis Minins, ktorý skončil vo Svetovom pohári štvorbobov 2009/2010 na 2. mieste. Chystáme spolu projekt, v ktorom zohrá podstatnú úlohu a jeho vrcholom budú ZOH 2014," prezradil pre agentúru SITA zaujímavú novinku pilot a zároveň šéf Slovenského zväzu bobistov.

Chystá sa nábor nových ľudí

Minins má pomôcť Jagnešákovi so zostavením nového tímu. "Chcem urobiť nábor nových ľudí a Janis bude dohliadať na ich výber. Ten súčasný tím som rozpustil. Nikoho som neposlal preč, každý jeden člen si však musí prehodnotiť uplynulé obdobie a vyjadriť sa, že ak dostane ponuku, či bude mať záujem pokračovať celý štvorročný olympijský cyklus."

"Samozrejme, požadujem od nich aj predstavy, ako sa chcú zlepšiť pri štartoch a vyžadujem zlepšenie prístupu k reprezentácii," vysvetlil M. Jagnešák a vyjadril sa aj k jednotlivým členom reprezentačného družstva bobistov SR:

"Otvorene som sa rozprával s Martinom Tešovičom, ktorý mi povedal, že on prijme moje podmienky a chce ďalej reprezentovať. S Petrom Nárovcom sme sa osobne stretli v Prahe. Preberali sme predovšetkým minulosť. Teraz čakám na jeho odpoveď na určité neobjasnené veci."

"S Marcelom Lopuchovským sme boli dohodnutí do konca ZOH 2010, teraz vidím spoluprácu najmä s ním v trénerskej činnosti. Róbert Kresťanko ukončil aktívnu športovú kariéru a mal by sa venovať mládeži."

Jagnešák: Chcem ešte niečo dosiahnuť

Milan Jagnešák má jasnú predstavu, že s novými členmi tímu plánuje spolupracovať dlhšie obdobie. "Nemám záujem o ľudí na jeden rok. Za dvanásť rokov sa pri mne vystriedalo veľa ľudí. Chcem ešte niečo dosiahnuť, preto ak chce byť niekto členom môjho tímu, tak to musí byť na štyri roky."

"Je dosť možné, že do štvorbobov budem zháňať aj cudzincov, pretože na majstrovstvách sveta chcem odčiniť naše účinkovanie na olympiáde," uviedol Jagnešák, ktorý sa momentálne dáva zdravotne dokopy. V apríli absolvuje spolu s Mininsom rehabilitačný pobyt v piešťanských kúpeľoch.

Na XXI. zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri sa Slovákom lepšie vydarila súťaž dvojbobov, v ktorej Milan Jagnešák a Petr Nárovec obsadili 20. priečku. Štvorboby v zložení Milan Jagnešák, Marcel Lopuchovský, Petr Nárovec a Martin Tešovič preteky nedokončili, keďže v prvej jazde sa prevrhli a poškodili si boby.

"Ešte ich nemáme opravené, pretože zatiaľ ´nedocestovali´ zo zámoria. V nasledujúcich týždňoch to vyriešime," dodal pilot slovenských posádok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Jagnešák chystá projekt s úspešným lotyšským bobistom