Jackson si napriek pokute stojí za svojím

TASR|28. máj 2009 o 14:17

Tréner basketbalistov Los Angeles Lakers Phil Jackson si napriek pokute stojí za svojou kritikou rozhodcov.

Los Angeles. On aj klub dostali pokutu po 25 tisíc dolárov deň po štvrtom zápase semifinálovej série zámorskej NBA, v ktorom Denver vyhral nad Lakers a vyrovnal stav série na 2:2.

"Nič dobré si o tom nemyslím. Mal som pocit, že som bol veľmi ústretový a snažil som sa svoje komentáre zmierniť," povedal Jackson. "Aj keby to bola desaťdolárová pokuta, stále by ma to mrzelo. Trápim sa aj pre pokuty za zlé parkovanie."

Jacksona nahnevali verdikty rozhodcov, na základe ktorých Denver hádzal v celom zápase až 49 trestných hodov, kým Lakers o 14 menej. Hráča Nuggets Dahntaya Jonesa obvinil z nešportového správania za podrazenie najväčšej hviezdy Los Angeles Kobeho Bryanta. Rozhodcovia mu vtedy faul nezapískali, nešportovú osobnú chybu mu až dodatočne pripísalo vedenie NBA. Ide už o jeho tretí vážny prehrešok v tohtoročnej play off, ak dostane ďalšiu nešportovú osobnú chybu, čaká ho automaticky zápasový dištanc.

Tréner Denveru kritiku odmieta a podľa vlastných slov jej celkom nerozumie. "Svojím spôsobom sa smejeme na tom, ako sme sa za šesť týždňov stali zlými mužmi NBA. Vo februári tak o nás nehovorili. Nehráme, aby sme ubližovali. Hráme agresívne, ale nemyslím si, že by sme boli, ako hovorí Phil, nešportoví," vyhlásil.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Jackson si napriek pokute stojí za svojím