Bratislava Capitals prišli o víťaznú sériu, v Maďarsku však bodovali

Hokejisti Bratislava Capitals na ilustračnej fotografii.
Hokejisti Bratislava Capitals na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
TASR|11. nov 2020 o 22:03

Rozhodli až samostatné nájazdy.

FEHERVÁR. Hokejisti tímu iClinic Bratislava Capitals prehrali v predohrávke 11. kola medzinárodnej Ice Hockey League (IHL) na ľade Hydro Fehérvár AV 19 2:3 po samostatných nájazdoch.

Maďarský tím ukončil trojzápasovú víťaznú sériu zverencov trénera Rostislava Čadu. Tí nastúpili na prvý duel v IHL od 24. októbra, keď zdolali Linz 4:3.

V úvode mali presilovku, keď na trestnú lavicu išiel Sarpatki, no nevyužili ju. Fehérvár postupne prebral aktivitu a v 18. minúte sa ujal vedenia, keď prihrávku Petana spoza bránky usmernil do siete Sarauer.

V 27. minúte mohol zvýšiť Stipsicz, ktorý sa ocitol sám pred Barošom, no veľkú šancu nevyužil. V 36. minúte sa Capitals dočkali vyrovnania po peknej individuálnej akcii Ahla, ktorý prekonal Janusa strelou medzi betóny.

Hneď v úvodnej minúte tretej tretiny hostia otočili skóre, keď prihrávku Čajkoviča šikovne tečoval americký útočník Mitch Hults.

V závere domáci vystupňovali tlak. Po pokuse Stipsicza zachránila Baroša bránková konštrukcia, no v 57. minúte bol gólman hostí bezmocný po strele Petana.

V predĺžení mal veľkú príležitosť rozhodnúť Ahl, no nepremenil trestné strieľanie a tak prišiel na rad nájazdový rozstrel. V ňom uspel Fehérvár, rozhodujúci pokus premenil v siedmej sérii Bartalis.

Ice Hockey League - predohrávka 11. kola:

Fehérvár - Bratislava Capitals 3:2 sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 18. Sarauer (Petan, Mihaly), 57. Petan (Sarauer, Hargrove), rozh. nájazd premenil Bartalis - 36. Ahl, 41. Hults (Čajkovič)

Rozhodovali: Smetana, Sternat - Gatol, Kašpar, vylúčení 2:1 na 2 min., presilovky a oslabenia 0:0

Fehérvár: Janus - Campbell, Stipsicz, Horváth, Caruso, D. Szabo, Geiger - Kuralt, Bartalis, Hargrove - Peta, Sarauer, Mihaly - Reisz, Kahkonen, Erdely - Peter, Sarpatki, B. Szabo

Capitals: Baroš - Bohunický, Sloboda, Guimond, Šedivý, Finn, Romančík - Ahl, Bubela, Miklík - Čajkovič, Hults, Higgs - Lapšanský, Buc, T. Varga - Lipiansky, Bezák, Faith - Hudec

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Bratislava Capitals prišli o víťaznú sériu, v Maďarsku však bodovali